Mama ta face ce crede că este bine. La fel trebuie să faci și tu.
Dacă nu era școala, ar fi fost altceva, dar presiunea mamei tale tot ar fi existat. La fel o să facă și când va fi să îți găsești o prietenă, și când te vei căsători, și când îți vei alege serviciul. Sunt 99% sigur că mama ta vrea să te faci medic. I-a intreab-o: "Mamă, tu ce vrei să mă fac când o să termin școala?"
Probabil mama ta acorda atata importanta notelor, ca sa fie sigura ca vei intra la un liceu bun. Axeaza-te pe ce se da la examen si pe alte materii care iti plac.
Incearca ca iti dezvolti un sistem de invatare rapida, ca sa nu iti ocupi tot timpul cu invatatul si sa obtii note bune usor. O sa ai nevoie de asa ceva la liceu si facultate, unde va fi un volum si mai mare de informatii.
Cand ti se preda, noteaza-ti lectia in asa fel incat sa ti-o amintesti rapid cand o recitesti, peste o saptamana sau o luna.
Gaseste cel mai bun moment in care sa-ti rezolvi temele, incat efortul intelectual sa fie minim (chiar si imediat dupa ce o primesti).
Cred ca gasesti si pe Youtube persoane care vorbesc despre metode rapide de invatare.
Știi că o să vină Evaluarea Națională la sfârșitul anului, nu?
Încearcă să o impresionezi cu media de admitere, poate o să se mai liniștească
Oricum cred că ea (mama ta) nu a auzit niciodată de viață socială
Presupun că nici nu vorbești cu colegii din clasa ta din cauza mamei tale
Asta înseamnă să ai un părinte strict
Oricum învățatul se face treptat și nu mult numai odată luată informația primită