Imi pare rau ca te dezamagesc, dar ai pierdut in mai multe randuri:
- te-ai enervat de comportamentul unor persoane
- ai dat bani pentru "dezinsectie"
- goangele iti vor aparea din nou, in curand (vin inapoi din vecini, unde s-au refugiat)
Cand apar goange de bucatarie intr-un bloc, SINGURA scapare este o dezinsectare GENERALA, TOTALA - atat in INTREGUL bloc, cat si in blocurile ivecinate si locatia unde se aduna gunoiul intre blocuri.
Pentru o asemenea operatie de amploare, administratia blocului trebuie sa stabileasca zilele in care sa se faca dezinsectie in FIECARE apartament, subsolul tehnic, casa scarilor etc. IN ACELASI ZI.
TOTI locatarii trebuie sa fie acasa sau sa lase cheia de acces la apartament la cineva, care va fi prezent.
Actiunea trebuie repetata inca de 2 ori, la intervale de 10-14 zile.
Daca nu se respecta acest procedeu, goangele vor fugi in apartamentele si locurile ne-dezinsectate.
Daca nu se repeta actiunea la intervalele potrivite, atunci goange noi vor iesi din ouale deja depuse si se vor inmulti din nou.
Pai mai o chestie, chiar i-am si zis lu prietenul meu, ca "ar trebui o dezinsectie in tot blocul, ca sa fim seriosi, goangele astea nu pica din cer si nu se formeaza din senin in ce sunt, ele vin de undeva de jos, de la pamant, de pe pamant, si urca la apartamente, la toate etajele, pe tevi sau pe ce naiba de cale gasesc, dupa care da, se inmultesc ca se reproduc si fac oua, din cate am inteles ouale nu mor de la otrava, doar goangele, si de asta tot nu scapi.
Dar dupa cum i-am zis si prietenului meu, "bai tu iti dai seama ca, daca va fi chemata aceeasi firma de dezinsectie, si aceeasi echipa, taranii aia cu apucaturile lor le vor spune celorlalti ca "de la astia au plecat, la cat de multe au avut", ca nu te poti intelege cu cretinii, n-o sa conteze stupiditatea de "dah, din cer au picat la noi, nu tot de jos au venit".
Cum ziceam, numai probleme, si am mai si platit pentru asta, de-mi luam de banii aia otrava pentru 10 dezinsectari, mai multe decat imi era necesar sa scap eu.
Goangele de bucatarie se raspandesc cu mancarea si adora resturile de mancare cazute dupa- sau sub dulapul de bucatarie, covoare etc. si circula printre apartamente langa tevi si alte cai.
Nu poti scapa de ele, doar cum am scris (iti spun din experienta proprie).
Cu ce ar fi ajutat asta, ce s-ar fi intamplat?
Sa se invete aia minte
Nu, nu mi se pare normal. Tinand cont ca in asemenea joburi se intra chiar fara gradinita, este totusi comun sa vezi asa gunoaie umane. Eu ti-as fi recomandat sa ramai cu goangele decat sa chemi analfabeti de la dezinsectie, goangele nu ti-ar fi facut asa ceva vreodata.
Mi-a parut rau ca nu am continuat sa ne chinuim noi singuri sa scapam de ele..., pana la urma reuseam, dar cand te gandesti la firma, te gandesti la profesionalism.
Sa stii ca acestor oameni fara educatie, nu le e greu, le e usor, traiesc si ei ca goangele, exista, polueaza, fac ce le bate capul / instinctul si n-au nici o treaba.
In schimb sa fii educat...e greu, te traumatizeaza fiecare prost pana nu mai ramane nimic din tine, a inceput chiar sa-mi dea de gandit civilizatia din tara asta, sau mai degraba lipsa ei.
anaadiaconu întreabă:
anaadiaconu întreabă: