anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dilema : "A fost odata un imparat care avea trei feciori: Nila, Achim si Paraschiv."
Ce subiect credeti ca a picat anul acesta la proba scrisa a examenului de bacalaureat?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
20 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Chestia e, ca de obicei, ca elevii (majoritatea) ori n-au citit cu atentie enuntul, ori sunt intorsi cu cheia pe comentariile alea criminale care li se baga in cap cu palnia. Era vorba de personaj iar ei au batut campii cu gratzie despre basm ca specie literara, au argumentat ca nu stiu ce basm e... basm si tot asa. Iar textul din Iorgu de la Sadagura i-a bagat de tot in ceata. Nu vrei sa stii ce sinonime fantasmagorice au dat si cum s-au descurcat. In schimb, conform bunului obicei romanesc, i-a uitat dumnezeu scriind: 11-12-13 pagini. Romane, ce mai!
Probabil pe principiul "sa aiba aia de unde taia" sau "ce se taie nu se fluiera".

aqualuna
| aqualuna a răspuns:

După nume, Moromeţii, calul de bătaie al bacalaureatelor de-a lungul timpului...

| anad a răspuns:

Subiectul la ordinea zilei: basmul.(Nu putea invatamantul sa se dezminta!)Trebuiau sa se astepte la acest subiect: cu basme ne duc politicienii la vot de 20 de ani, suntem de "basm" si in tara si in lume si cel mai frumos basm "Sa traiti bine" a ramas basm si in ziua de azi!

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

De caracterizat un personaj dintr-un basm.
De comentat un text pe prima vedere.

Deci vrajeală. Mi-e ruşine de ceea ce numim noi educaţie!

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Dmonik, un eseu făcut prin semese.

| Razvan a răspuns:

Le-a picat cel mai usor subiect posibil.Si cum de fiecare data cand iti pica ceva ce stii, faci niste greseli de incepatoroh go onAu buchisit romanele de le stiau ca papagalii si cand colochatterboxPoftim, comedie! Din partea mea le-as da numai texte la prima vedere sa le iese toceala pe comentariile lungi pe urechiphbbbbt

| PisicaAristocrata a răspuns:

Bacalaureat? Examen de maturitate?! La mine in sala s-a copiat cu cea mai mare nesimtire, cu memoratoarele pe banca! Scumpele de "doamne" profesoare supraveghetoare au fost delicate, ne-au spus de la inceput ca daca avem surse, sa le folosim cu discretie. Stii ce-au facut? Au stat de paza pe coridor sa nu ii prinda aia cu stampilele pe porcii si scroafele care copiau. La sfarsit, ne-au spus ca sa nu ne treaca prin gand sa suflam o vorba, fiindca mai avem inca doua probe. Nu stiu de ce sunt mai dezgustata, de cei care au copiat sau de profesorii care i-au invitat s-o faca si le-au tinut de sase; ne-au cerut bani de protocol inainte sa terminam, cica pentru cazarea si fursecurile profesorilor... acum se vede unde s-au dus banii. Si n-au cerut cateva zeci de lei, ci cateva sute. Cica daca nu platim, va fi de rau; ca vezi doamne le trebuie bani sa cazeze profii.Rusine invatamantului romanesc! Imi pare extrem de rau ca am ajuns sa traiesc in vremurile astea amorale, in care nimic nu mai are vreo importanta, afara de ban. Mi-e o scarba profunda, altfel ma asteptam eu sa fie bacul.Altii au invatat si s-au dus cu emotii, nu cu memoratoare dupa ei. Indiferent de ce subiect a picat, nu asta conteaza.

| PisicaAristocrata a răspuns:

GenOm, ma asteptam sa fie altfel, mai exact, ma asteptam sa copieze copilasii, dar nu invitati chiar de "doamna" profesoara. Sincer, nu mi-a venit sa cred atunci cand a venit sa-si treaca numele pe foaia de examen si mi-a spus ca daca am surse, sa le folosesc cu discretie. Culmea nesimtirii! Ce sa astepti atunci de la elevi, daca astfel de exemple primesc de la cei care se presupune ca sunt oamenii care contribuie la formarea caracterelor? Si pe mine ma interesa o nota mare, vreau sa merg la o facultate de stat buna la toamna, daca se poate, fara taxa, cu bursa. De aia le-am tocit, n-am avut altceva ce sa fac. Daca asta se cere, ne convine, nu ne convine, trebuie' sa fim papagali. Dar pe langa ca totul e toceala, altii nici de atat nu sunt in stare si vin cu copiuta. Si profii le tin de sase. Ma revolta la maxim mizeriile astea. Unde-i corectitudinea si dreptatea?

| pitikaaa a răspuns:

Harap-Alb




Byencutza

| OanaG a răspuns:

Pff...varianta 8, basm-ul!

-caracterizare+un text la prima vedere de comentat ceva de genu[din cate am inteles de la vara-mea]

Noapte buna!

| Maia a răspuns:

Basmulhee hee! Dupa parerea mea basmul era cel mai simplu :d.

| Lenush a răspuns:

Din cate stiu eu, a picat iar basmul, mai multe nu stiu ca nu am dat bacu anul asta
Lenu

| Drauzy a răspuns:

Cand am vazut basmul in sala de examen am inceput sa rad. si la noi in centru au fost comisii care au permis asemenea smecheri si chiar in sala in care am dat examen (eu am copiat 2 idei de la vecina din spate - locul in care eram in impas), insa felul in care zburau ciornele prin sala :-&.
Bafta maine la mate cei care aveti proba si vineri de asemenea big grin

| MiReLa_3183 a răspuns:

Basm?

| anamisis a răspuns:

Deci Ilie Moromete era imparat?laughinggod o fost simplu desi la inceput nu stiam ce sa fac basmul in sine sau caraterizarea unui personaj.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Imparatia lui Moromete?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cum au invatat copiii astia? Ce eseu ar fi fost pe gustul educatiei lor?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Kimora, ai aflat ca traiesti in Rmania, tara in care Evanghelionu Brawnian (primaru' care este), a ajuns la facultate unde descopera cuvinte noi si le foloseste si el sa vada ceilalti ce destept e. Problema e ca nu stie si ce inseamna noii termeni pe car-i foloseste cu atita incintare si-i "arunca" acolo unde nu au ce cauta. Deci nu mai fi suparata, problemele pe care incepi sa le descoperi, sint deja parte din fiinta noastra nationala, ne definesc... din pacate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Fragment dintr-o lucrare de bacalaureat:
" Basmul este o poveste mai lungă, poate fi chiar cât o carte groasă, şi are atâtea personaje că nu le mai ţii numărul dar trebuie să fii atent la fabula ca te întâlneşti cu ea şi în final."
Si o-ntrebare: Oare de ce subiectele mai mereu "pica" in exprimarea multora?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De ce "pica"? Lasand la o parte faptul ca a devenit deja sintagma, un subiect mereu "pica", banuiesc un soi de "noroc". Sau asa ar trebui sa fie. E acel "ceva" care, in principiu, te ajuta, numai ca la noi, ca nicicand la altii, ceea ce "pica" nu e niciodata fructificat!
Noua mereu ne "pica" si intotdeauna nu stim ce sa facem cu ceva-ul ala!