| Lightdark a întrebat:

Din ce au evoluat mamiferele adică animale acvatice au evoluat în amfibieni și reptile dar mamiferele cum au evoluat adică maimuță cum a evoluat și din ce ce a evoluat adică noi oamenii la origine suntem o rasă de maimuțe evoluate acum milioane de ani in urma da maimuțele din ce au evoluat? Fără răspunsuri la mișto sau de genul "Dumnezeu le-a creat pe toate" eu vreau răspunsuri care se bazează pe știință gen...2+2=4

3 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Au evoluat din ce erau pe atunci, ce specii de animale erau. Evolutia nu e aiai care bat toba cei din scoli, ori cum a spus-o Darwin, teopria aia nu se potriveste nicicum.

Speciile noi, nu au aparut asa cum spune el, au aparut de fapt prin incrucisare intre specii diferite.
Este adevarat ca lucru asta se intampla destul de rar, dar tocmai de aia evolutia este rara, ori nu prea vedem ca apar spscii noi asa de oriunde.

Au fost specii diferite, sau incrucisat, au rezultata ceva urmasi, in unele cazuri urmasii erau mai vigurosi ca parintii, asa ca au supravietuit, dind mnastere unei noi specii.

Chestia aia cu mediu ca daca stai nu s tiu in ce conditi si bla bla, e poveste, indiferent ce conditii ar fi, ori mori ori ramai cum esti, nu te modifici nicicum, nici macar culoarea nu se schimba asa cum bat ei tobele.

Eu ma bazeze pe observatiile mele, ala sa bazat pe alea lui, dar sa nu uitam ca pe vremea aia cate stia omul despre viata? mai nimic, asa ca observatiile lui Darwin, eu zic ca is doar niste observatii, nicidecum sa aiba vreo legatura intre ele.

Uite un exemplu asa mai simplu. Ai un cal si un magar, is diferiti, fac parte din aceaisi familie, se incurciseaza si da un catir, care arata nici a cal, dar nici magar,
Asta ar fi putut sa fie mai puternic decat calul, si mai rezistet dec it magaru, caz in care ar fi ocupat toate mediile in care caii ar fi fost sau magarii, si ar fi fost ei folositi mai mult.

Na fost sa fie asa, dar e un exemplu sa intelegi.Cam asa apar noile specii, nu ca a stat calu lu peste prajit nu stiu in ce cinditii si din ei au iesit apoi catiri, nici pomeneala.

Sau cum ami zis ei, poneii is tot cai, doar ca provin din cai care au fost dusi in insule, acolo mediu i-a facut sa nasca cai mici ca si talie laughing niste basme.

Asa ceva nu exista, genele nu poti fi modificate de o insula, de stiu si eu un peisaj, nici pomeneala.
De ar fi fost asa viata asata ar fi arata ca un mozaic, acu intru-un fel, pete citiva ani altfel laughing adica o adevarat ciorba din care nu mai stiai care si cum.

Au ajuns caii si in america si tot cai au ramas.Sint cai de cand e lumea si in insule si tot cai mari au ramas, nu sau facut ponei.

Eu dupa mine, cred ca Darwin si care mai erau pe vremurile alea, voiau doar sa slabeasca puterea bisericii, pentru ca aia prea stricti erau, nu lasau oamenii sa se exprime, in nici un domeniu.

Exemple is daca ai citit povesti si pe acolo. Jumate om jumate cal, jumate om jumate tap si etc.
Alea banui ca au exista cindva, doar ca nu au fost urmasii viabili, nu au reszistat, au fost slabil, au fost eleiminati ca specie, ori niic na mai ajuns sa formeze o specie.

Dar se intampla si ca urmasii unor specii diferite sa fie mai buni ca cele doua specii ce lau dat, caz in cara BUM apare o specie noua.

Alta cale nu vad, nu se modifica ADN asa dupa cum povestesc unia, ori cum au crezut altii.
Daca esti iradiat, ori ramai in viata dar esti terrminat, spterilizat, nu mai faci tu urmasi, ori mori.

In ambele cazuri oricum mori fara urmasi, deci n-are ce specie sa dai tu ca un individ iradiat sa zicem.

| doctorandus a răspuns:

Vorbitorii de engleza fac distinctia intre monkey (maimute) si ape (primate). Oamenii nu numai ca au evoluat din great apes, ci din punct de vedere biologic oamenii sunt great apes. Unii oameni de stiinta au mers chiar mai departe, sugerand ca omul este o specie de cimpanzeu (impreuna cu cimpanzeii propriu-zisi si bonobo).