Da. Lipsa de educatie sau educatia gresita. Sa-ti spun o chestie. La mine, in Oltenia, sunt multe zone in care barbatul este considerat stalpul casei. Eu m-am casatorit cu o bihoreanca unde regula nu este la fel. Cand m-am dus cu sotia la surorile mele, care sunt mai mici ca mine, tatal meu murise si eu ramasesem singurul barbat din casa. Ele m-au intampinat cu " sarut mana, nene". Bihoreanca a ramas blocata. "De ce-ti zic asa?". "Tata cand a murit, am zis eu, a spus cu limba de moarte: sa-l ascultati pe fratele vostru mai mare!". Atunci sunt considerat o persoana importanta pentru ele. Cumva le-am convins sa nu-mi mai zica asa. De aici, multi barbati crezandu-se importanti, au impresia ca le este permis orice. Cu timpul, idiotul, incepe sa dea in femeie. Nimeni nu reactioneaza si boul are impresia ca i se cuvine. Eu n-am fost asa. Dimpotriva, cand am vazut barbat incercand sa loveasca femeie am reactionat. L-am pocnit pe unul in Craiova de a cazut jos pe trotuar. Doamna de care se legase nici macar nu era sotia lui ci o straina de pe strada. El avea chef de agatat si doamna nu-i raspundea. Omul s-a suparat dar din cauza supararii si-a primit-o.
Nu cred ca au fost invatati acasa sa-si bata femeia, cred ca animaul din ei vrae sa domine si sa supuna femeia si nu stie cum, decat prin bataie.
Bataia fiind singura modalitate prin care un om fara prea multa multa inteligenta, supune pe altcineva.
In general educatia. Fie asa au vazut in familia lor, fie nu au fost invatati sa se stapaneasca. De asemenea, barbatii sunt nascuti cu mai mult testosteron decat femeile, ceea ce ii va determina sa se comporte intr-un anumit fel. O vezi de cand sunt copii, baietii se implica in general in jocuri mai violente, mai active fizic decat fetele. Si o vezi si la animale, la cele domestice si cele salbatice. Masculii sunt mai violenti in general din cauza nevoii de a-si arata dominatia (si a testosteronului).
Tocmai din cauza acestor hormoni, baietii trebuie invatati de mici cum sa se comporte si cum sa isi stapaneasca aceste excese de furie si de energie. Insa problema este ca multi parinti isi bat copiii in momentul in care copiii arata un comportament violent, iar parintii nu isi dau seama ca folosind violenta nu fac decat sa intareasca comportamentul violent in copil. Poate ca acel copil va invata sa nu mai fie violent impotriva parintilor (de frica), insa sansele sa se comporte violent cu alti copii de varsta lui sau chiar mai mici, cresc considerabil. De asemenea, un copil batut, devine si un copil frustrat. Iar acea frustrare pe care o aduna in urma neputintei cauzate de bataile si tipetele parintilor nu face decat sa adauge la comportamentul violent pe care il va arata impotriva altora.
De asemenea, un barbat violent, care nu a invatat cum sa se stapaneasca, nu este neaparat violent numai cu femeile si cu copiii. Este violent si cu alti barbati, numai ca in cazul altor barbati se poate intampla sa dea peste unii mai puternici decat el. Si atunci, pentru ca nu-i prost si a invatat de mic ca nu se poate pune cu oamenii mai puternici decat el (parintii), nu o va face. Dar un barbat violent este un barbat violent in toate cazurile, doar ca de frica nu o va arata.
Evident, daca la acest model in care actele violente ale copilului sunt pedepsite cu actele violente ale parintilor, mai adaugi si un mediu familial in care mama a fost si ea batuta si invatata sa fie supusa tatalui, nu-i de mirare ca acei copii ajung sa arate acelasi comportament. Pana la urma unu plus unu tot doi face.
Te referi la creaturile alea nemiloase fara creier si vai de capul lor? Nu stiu de ce, dar stiu deja cum i-as pedepsi
Cum anume? Ca mă faci curios )
Nu pot sa spun, am metodele mele de tortura...
Sunt multe cauze. Unii bărbați au o gândire inferioară care îi face să creadă că ei sunt superiori femeii, și nu egali, astfel că ei consideră că își pot manipula femeia cum vor. Alte motive sunt, după părerea mea, stresul, nesiguranța financiară, dependențele de vicii (mai ales de alcool), lipsa de respect pentru femeie etc.
De curand am citit o carte pe nume,, The perks of being a wallflower''. Acolo un baiat se cearta cu prietena lui. La un moment dat ea ii spune ca este un las si in acel moment el ii da o palma. Deci ce s-a intamplat aici? Eu cred ca ea i-a lovit orgoliul. Cred ca atunci cand un barbat sau baiat nu a invatat de acasa sa aiba rabdare si sa gandeasca inainte sa spuna ceva, el reactioneaza fara sa vrea cu ceea mai simpla metoda, aceea de a folosi puterea bruta. Un barbat stie ca este mai puternic corporal decat o femeie (in cele mai multe cazuri) si el neputand sa isi exprime furia in cuvinte isi foloseste mainile. Cineva care vede in familie ca tatal lor isi bate sotia atunci lor le intra in subcostient metoda asta de a-si,, potoloi'' sotia, poate nu au vazut un barbat care isi iubeste sotia cu adevarat, care niciodata nu si-ar lovii sotia. Dar totusi in ochii mei si cred ca si in ochii altora nu exista niciun motiv pentru a bate o femeie/fata.
Din cauza educației greșite, consumului de alcool, din cauza certurilor în familie pe tema banilor care uneori succed cu bătutul soției, din cauză că uni sunt foarte îngânfați sau pur și simplu din cauza prostiei.
Vrei un raspuns foarte sincer?
Motivele sunt N la numar.
Insa, in ultimul deceniu, motivul principal pentru care femeile au fost batute, a fost; Lipsa de respect fata de barbat!
Nevoile unei femei; Sigurata financiara, sa fie iubita si apreciata, sa se simta unica, sa aiba langa ea un barbat care sa stie ce vrea.
Nevoia principala a barbatului : RESPECTUL, sa fie respectat!
Poti tu ca femeie, sa-i faci de mancare, sa-i speli hainele, sa faci ce vrei, astea pentru el nu conteaza deloc, sunt egale cu 0, daca nu-l respecti.
Pai in primul mult barbatii/baietii in general se enerveaza/supara repede si fiind nervosi ajung sa isi bata sotia/nevasta/iubita etc.
Da, poate fi si din lipsa bunului simt si a celor 7 ani de acasa dar daca ai problema asta nu mai sta pe ganduri...schimba-te cat mai repede pentru ca si fetele se supara repede si ajungeti la divort!
Funda?
anonim_4396 întreabă: