Hei.
Probele principale sunt la mate, romana si materia la alegere.
Materia la alegere de la mate-info poate sa fie fizica, informatica, biologie sau chimie.
La biologie si chimie nu stiu prea bine cum sta treaba *nu ai nevoie de toata materia... o sa dai bac-ul numai dintr-o anumita parte a materiei respective dar sunt destul de grele, mai ales la mate-info intensiv unde orele de bio si chimie sunt limitate *
De obicei este bine sa alegi ori fizica ori informatica. La fizica o sa ai niste capitole mari numite module.
In ordine sunt asa : modul 1 - mecanica
modul 2 - termodinamica, 3 - optica *pe asta nu o alege nimeni *, 4- electricitate
Cand dai bac-ul la fizica primesti testele pentru fiecare dintre cele 4 module - cu subiectul 1, 2 si 3 iar sarcina ta este sa rezolvi 2 module in 3 ore.
De exemplu iti poti alege mecanica si electricitate sau termodinamica si electricitate... Poti face orice combinatie atata timp cat ai 2 module complete.
La info primesti niste subiecte pe care le poti rezolva in mai multe limbaje de programare dar toata lumea foloseste c++.
Eu o sa dau bac-ul la info pentru ca la 7 ore de info pe saptamana nici nu m-as putea astepta la alta alegere...
De asemenea o sa dai competente digitale si dintr-o limba straina la alegere *cough engleza cough*.
Notele de aici nu conteaza la admiterea la facultate dar conteaza la CV... primesti niste calificative.
Concluzia :
Atata timp cat esti la mate-info intensiv si esti cat de cat priceputa la info *cat sa iei un 6-7 la un profesor mai exigent* atunci probabil ca o sa dai bac-ul la mate, romana si info.
Dar da... daca vrei poti sa-ti alegi si fizica in loc de info. *nu merita sa alegi chimie sau bio dar se poate... *
Succes!
Eu credeam ca trebuie sa aleg dintre fizica, chimie si bio, dar daca e si info la alegere si nu la cele obligatorii nici nu ma stresez. Dau la info daca nu imi schimb parerea pana intr-a 12 a.
Mersi mult de sfaturi, de cate ori raspunzi la o intrebare de-a mea de atatea ori iti dau funda . Ai niste raspunsuri atat de detaliate si complexe incat imi e cam imposibil sa nu.
Merci si eu
Poti sta linistita... un elev bunicel poate face lejer de un 8-9 la bac.
La info nu o sa ai probleme... problema este matematica si din cand in cand S3 de la romana
Romana,mate si la alegere dintre biologie, fizica, chimie(cred ca si informatica)
La mate și română dai obligatoriu, iar la alegere dintre biologie, fizică, chimie și informatică.
Salut!
Am terminat anul asta la profilu` mate-info, intensiv matematica, acus-s la Drumuri si Poduri (inginerie , who cares?) In fine, vei da Matematica (m1), Romana si la alegere (Chimie / Fizica / Biologie / Informatica), sincer sa fiu 'Bacu`' e foarte usor... ti-o spun eu, "ala" care treceam de pe-un an pe altul la mate, nu mi-am dat interesul... dar am invatat ceva prin primavara singur, fara meditatii si am luat un amarat de 8.40 la mate, m1. E foarte usor daca inveti putin. Succes!