Pai, cine crezi ca pricepea latina?
De ce a fost tradusa Biblia in TOATE limbile? Ca sa poata fi cat mai accesibila si pentru ca tot mai multi oameni sa se sperie de bau-bau cand citesc pasajele cu pedepsele "divine".
@harciog: Nu-i cazul sa ataci. Stai potolit, ca doar am raspuns unei intrebari cat se poate de stupide, daca ai observat.
Si, da; sunt profesor, nu "profesor" si imi si place meseria asta.
Si, ca profesor, incerc, pe toate caile, sa destelenesc mintile impotmolite. Ca nu reusesc intotdeauna, este alta poveste.
Din pacate, uneori mocirla e asa de adanca, incat e al naibii de greu sa patrunda cate o raza de lumina.
Pai tu crezi ca toata lumea stiia latina? Ca sa sa fie accesibila oricui vrea s-o citeasca. Cartiile se traduc ca sa poat fii citite de oricine, pentru ca oamenii nu prea stiu mai multe limbii straine si oricat de multe limbii ai stii, nu ai cum sa stii toate limbile care se vorbesc pe pamant. E logic, nu?!
Daca observi. orice intrebare din asta este un atac in rindul credinciosilor de catre atei dar avem intelegere.Eu n-am sa spun ca m-am speriat rau de bau, bau.Si nici macar n-am cultura si intelegere de "Profesor". Am sa spun doar ca se trebuia tradusa si in alta limba decit cele limbile popoarelor latinice.
Buna intrebare as sta mai mult asupra ei dar trebuie sa merg sa dorm
am sa-ti raspund an 2 cuvinte
ortodoxismul protestant este reptrezentat de bisericile protestante istorice care i-au avut ca initiatori pe Luther si Calvin