anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ding! Am intrat in vacanta de vara si m-am gandit ca ar trebui sa-mi imbogatesc vocabularul. Ce fel de carti ar trebui sa citesc? am mers la biblioteca insa cum am plecat asa am si venit, asta datorita faptului ca nu stiam ce sa aleg. [ sunt clasa a 10a ] Multumesc frumos!

11 răspunsuri:
| diana_3310 a răspuns:

Pe aripile vantului
Secrete bine pazite
Subsolurile majesticului
Baltagul
Jane eyre
Moartea m-a batut pe umar
Doi ochi albastri

| ieu a răspuns:

Citeste Eliade, in primul rand, Nunta in Cer, Maitreyi, Noaptea de sanziene. Apoi poti citi Mihail Drumes, daca iti place romantismul, Scrisoare de Dragoste, Elevul Dima dintr-a 7a. Apoi poti citi Gestapo, daca ti plac cartile astea cu razboaie, desi nu cred ca te pasioneaza. Ciresarii daca ai citit e foarte misto. Ce sa iti mai spun...o sa iti mai dau un raspuns...acum nu ma aflu acasa, asa ca nu iti pot spune tot.happy

| James_2956 a răspuns:

Cand e vorba sa citesti,eu spun ca nu ar trebui sa ne intrebi pe noi.
Pentru a simti ceva,un interes, trebuie sa citesti ceea ce iti place;
Iti dau exemplu concret, eu sunt clasa a 8a si am citit foarte mult,insa nimic din ce imi trebuia pentru scoala,fiindca nu ma intereseaza.
Eu iti recomand carti de-ale lui Dumas,gen Cele doua Diane,Dama cu camelii,Colierul reginei(m-am gandit ca acestea ii pot placea unei fete) sau de-ale lui Emile Zola...
Retine,daca citesti ceva ce nu-ti place, faci munca patriotica, nu retii nimic si pierzi timpul.

| Valisha18 a răspuns:

Mie imi plac cartile politiste, de Aghata Cristie.

| Veverita a răspuns:

Am citit Elevul Dima dintr-a saptea si e super tare cartea...la sfarsit nu o mai puteam lasa din mana.chiar m-a facut sa plang.Ti-o recomand daca iti plac povestile de dragoste.Foarte interesanta.Sa o savurezi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dude citeste Dostoevsky (Crima si pedeapsa,Jucatorul, Demonii, Idiotul etc.). Citeste si de veghe in lanul de secara-Salinger sigur iti vor placea

| kindness a răspuns:

Multumesc

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Baltagul de m sadoveanu
calea victoriei de c petresu
enigma otiliei de g calinescu
lorelei de i teodoreanu
adela de g ibraileanu
invitatie la vals

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună! Consultă aici lista lecturilor recomandate http://www.c-cultural.ro/biblioteca%20virtuala/pdf/bibliografie-scolara.pdf
Dacă dai click aici, găseşti unele dintre ele povestite http://lecturirecenzate.ro/ Tot aici vei găsi luni lista romanelor, extrasă din lista lecturilor recomandate elevilor de liceu.

| Miriii a răspuns:

Salut! mai degraba poti citi altfel de carti nu unele recomandate la biblioteca poti cite de ex jurnalele vampirilor7 vol sa carti de aventura. toate au expresii deosebide si cuvinte frum care sa te ajute sa iti imbogatesti vocabularul.

| pwp a răspuns:

Eu citesc romanele Jalna, scrise deMazo de la Roche