La 50%+1 absente din totalul orelor unei materii repeti clasa. Adica daca ai mai multe absente decat prezențe.
Era 10 sau 15 absențe nemotivate 1 punct scăzut la purtare. Dacă ai purtarea sub 5 repeți anul.
Sincera sa fiu n am auzit niciodata de asta. Dar cum spunea si Alina, la 10-15 absente NEMOTIVATE, un punct in minus la purtare. In schimb eu stiam ca daca ai la purtare sub 6 sau 7 repeti clasa. Eu am absolvit liceul pedagogic si asa a fost la mine. Probabil depinde si de profil sau liceu. Însă daca eu aveam la materiile de specialitate sub nota 6 (psihologie, pedagogie, practică pedagogica, igiena si puericultura etc), anul ce urma te transfera la un alt profil obligatoriu, dar in acelasi liceu.
10 absente nemotivate = 1 punct scazut la purtare.
ca sa repeti anul trebuie sa ai nota la purtare 4. sau orice sub 5.
Doar la 10 absențe nemotivate ți se va scădea un punct la purtare. Dar nu-i bai...din moment ce aduci scutire, e posibil ca toate absențele să ți se motiveze.
Repeți anul doar când ai nota sub 5 la purtare. Chill!
Repeti anul dacă ai sub șase la purtare din cauza absențelor sau oricare alta.
Ce zice școala ta despre nr de absențe/punct pierdut?
Asa este!
la fiecare 10 absente se scade un puct la purtare.
Adica, daca intr-o zi ai 5 ore la care nu ai fost si 5 ore ziua urmatoare, deja acumulezi 10 absente in 2 zile si ai 1 punct scazut la purtare.
Cand ai 50 de absente poti ramane repetent!
Deci sfatul meu este: sa nu te mai imbolnavesti atat de repede si sa te fortezi sa mergi zilnic la scolaa, ca sa nu ramai repetnet ca toti oligofrenii si prostii.
Bsbsbsbsbsb întreabă: