| martensica a întrebat:

"Drumul spre iad este pavat cu intetii bune", am inceput sa aud tot mai des acest proverb, in mintea mea am nenumarate cenceptii pentru el, dar ce inseamna cu adevarat?

Răspuns Câştigător
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Proverbul se refera la faptul ca, uneori, incercand sa faci un bine cuiva, fara sa-ti dai seama, ii faci rau...de obicei, in alt domeniu decat cel in care i-ai facut bine. Sau, in alta situatie, facand bine unei persoane, faci rau mai multora, deci...va trebui sa alegi intre binele individual si cel colectiv.
Exemplu: ii face Politia bine unuia si-i da permisul, iar individul, cand se vede la volan, omoara tot ce misca.(Valabil pentru cei care iau permisele pe spaga...sa nu se simta nimeni jignit!)

7 răspunsuri:
| Nastia a răspuns:

Inseamna k omul nu a fost rau der la inceput si vrand sa faca un bine, fiind naiv, face rau,...

cami
| cami a răspuns:

Da, fiindca ispita e dulce si tentanta.

pupimik
| pupimik a răspuns:

De multe ori...dorind sa faci un lucru bun... ajungi sa gresesti.

| greg a răspuns:

Da-l incolo de proverb.

| Diav0la a răspuns:

Pe mine una ma duce cu gandul la faptul ca din dorinta de a face bine poti ajunge sa faci rau... sa ajungi la compromisuri pe care poate in mod normal nu ai fi fost in stare sa le faci... poate sa minti ...sa inseli ...cu toate ca scopul este unul bun...

| scootsie a răspuns:

"Vreau sa fac binele, dar raul se tine lipit de mine"...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sau pupimik, faci un rau pentru a putea face un bine. De exemplu, daca ai un oras in carantina, din cauza unui virus letal, ce faci sa eviti o pandemie? A fost un film pe tema asta si ca sa salveze vietile altor milioane de oameni ce ar fi fost expusi in cazul raspindirii virusului, au hotarit un atac nuclear asupra orasului respectiv. In felul asta mureau toti locuitorii, dar era distrus si virusul. Acum cine avea dreptate? Ce trebuia facut? Si daca asta era solutia, pai cine a dat ordin, tot de crima e vinovat, deci iadul nu?
Morala.Pentru unele situatii, nu prea ai optiuni morale.