1n3x,poate nu il afecteaza direct,dar este ingrijorat pentru situatia tarii(elevii sunt viitorul), si eu(care mai am suficient pana la bac) am fost nemultumita de cum s-au prezentat elevii, atat ca au mai fost cei din colegiile nationale s.a.m.d. care au mai ridicat cat de cat procentul de promovabilitate.Eu una,din pacate,m-am asteptat la aceste rezultate, stiam de mult ca majoritatea copiilor nu prea mai invata, insa aici sunt mai multi factori:
1.Cei care au luat numai note de 1 si de 2 s.a.m.d nu aveau ce sa caute in clasa a doisprezecea, dar aici e vina profesorilor care i-au trecut an de an, iti spun asta deoarece primul subiect la romana continea lucruri rudimentare care stiam sa le fac si eu care mai am suficienti ani pana la bac.
2.Deoarce a scazut calitatea profesorilor(de obicei cei din colegiile tehnice si liceele de cartier) a scazut si calitatea elevilor evident, iar neexinstand bani suficienti in familii (ca -deh!- vorbim despre Romania) de unde si meditatii?
3.La ce tara avem problemele financiare afecteaza exact viitorul ei : elevii.Prin ce? Ei bine, parintii de obicei ori sunt plecati de dimineata pana seara ori sunt in strainatate la munca si cine sa aiba grija ca sa invete copilul?
4.Societatea - toate fustitele si toti bolizii si toti copiii de parlamentari si deputati cu banu pe ei mediatizati la televizor le-au demonstrat celor mai creduli dintre elevi ca se poate si ASA : fara carte si cu posete de la cine stie ce firma(ca sa nu fac reclama)
5. Unele dintre subiecte n-aveau ce sa caute la cei de la colegiile tehnice, spre exemplu cele de la matematica care au fost date unor elevi cu o ora de matematica pe saptamana si aia cine stie cum
Din pacate asta este Romania, sincera sa fiu ma astept la anul sa fie si mai rau.
Nu cred ca or sa invete mai bine, cei care oricum ar fi invatat vor invata, restun nu cred
Este asa de important pentru tine daca elevii invata sau nu? Te afecteaza pe tine cumva?
Este vina elevilor ca nu au invata si acum sufera, este vina profesorilor care nu i-a invatat pe elevi carte, si in principal este vina sistemul de invatamant pe care il avem in Romania. Nu se mai face scoala cum se facea copii nu mai sunt dornici sa invete au multe alte "chesti" bune de facut decat sa puna mana pe carte si sa invete.