Idealisme... Da, ar fi frumos ca profesorii sa fie bine platiti (o zic ca sot de invatatoare, deci ar fi mai bine si pentru mine ) si ar fi normal asa, ai perfecta dreptate, caci ei formeaza elevii ca sa ajunga oameni, eu unul sunt format de cea care mi-a fost diriginta in clasele V - VI, o femeie a carei vocatie a fost si e invatamintul, o femeie ce stie sa formeze oameni. Si da, elevii ar trebui sa isi schimbe atitudinea fata de scoala. Dar unde ai vazut tu asta in Romania, unde toate sunt intoarse pe dos? Unde esti incurajat chiar de profesori (carora le-ai umplut buzunarul cindva) sa copii la examene, unde esti incurajat mai degraba sa furi decit sa inveti? Unde guvernul, in loc sa mareasca salariile profesorilor, caci ei chiar merita asta (vad cita munca depune sotia mea ca totul sa fie OK), le micsoreaza, si asta dupa ce au avut negocieri si au zis ca le vor mari? Aici la noi, in Romania, trebuie sa ramii la stadiu de ideal. Ar fi ideal. Si atit. Ca ar fi si posibil, asta nu se poate. Din nefericire.