Depinde de educatie!
Peste tot gasesti si buni si rai, indiferent de studii, venituri, sau alte criterii...
Educatia cred ca este factorul diferential!
Nu poti generaliza asa. E o prejudecata ca oamenii bogati sau din orase mari sunt mai cu nasul pe sus. Sa fim seriosi; sunt multi factori care contribuie la formarea caracterului unui individ.
Aici nu putem vb de studii ci de bunatatea fiecarei persoane, daca iti este mila de o persoana necajita ai poti oferi si din putinul si multul care al detii.
Consider ca nu are importanta de unde esti ca sa fi solidar, sa sa ai studii superioare sau medii, totul vine din inima, din suflet, la scoala nu te invata sa fi solidar.
Omanenii cu venituri medii sau chiar saraci sunt mai solidari, din putinul lor dau si la altii. Banul ajunge sa schimbe oamenii, sa-i transforme in niste fiinte lacome, uitand de solidaritate.
Sigur ca depinde si sunt oameni si oameni, dar exista cu siguranta o regula generala.
E ca si cum ai intreba cine cumpara mai mult detergent - femeile sau barbatii, tinerii sau adultii. Sigur ca exista si barbati care cumpara detergent, dar regula generala e ca femeile cumpara mai mult.
Asa si cu solidaritatea. Social vorbind, intrebarea mea e: unde se manifesta solidaritatea mai bine: in spatiile sociale mai mici (provincie) sau in cele mai mari (Bucuresti)? In cadrul oamenilor cu o educatie inalta sau a celor mai simpli? In randul celor bogati sau celor cu venituri medii? Nu generalizez, dar e vorba de o majoritate si ma intereseaza unde credeti ca se afla majoritatea asta.
De regula oamenii solidari sunt cei mai putin motivati, dar exista si multe exceptii de la aceasta regula.
Cei din provincie si cu studii medii, si cu venituri medii clar ca cei bogatii, cu studii superioare nu ii intereseaza decat sa le fie lor bine, iar la ceilalti nici nu se gandesc.Este grav ar trebui ca macar aceasta saptamana sa fim uniti si sa spunem cu toti si cei saraci si cei bogati, traditionalul: "HRISTOS A INVIAT"!
Ciprian964335345 întreabă:
Cheteg_Dragos_1997 întreabă:
Curiosul999 întreabă: