Parerea mea este ca alegerea trebuie sa-ti apartina, in totalitate. Eu, ca student la istorie, pot spune ca e minunat. Este printre cele mai frumoase si palpitante facultati. Consider ca am facut alegerea perfecta, chiar daca voi avea de muncit daca vreau sa-mi gasesc un loc de munca si, in ciuda faptului ca titularizarea este foarte grea, salariul va fi destul de mic. De asemenea, din ce am inteles, ca si profesor de istorie, nu sunt atat de multe locuri disponibile. Mai poti lucra in muzee, biblioteci, etc.
La Litere ai mai multe posibilitati in ceea ce priveste un loc de munca, iar salariul este acceptabil. Alte lamuriri nu stiu sa-ti dau. Facultatea nu este chiar asa de usoara.
La Drept, dupa parerea mea, daca nu ai relatii sau, daca nu esti un student eminent, nu ai sanse sa-ti gasesti un loc de munca. Mii de studenti termina, an de an, aceasta facultate si foarte putini ajung sa profeseze.
Recomandarea mea este sa mergi la Istorie, insa te sfatuiesc si sa te gandesti foarte bine, sa te documentezi, sa te consulti cu parintii si cu alti studenti ai facultatilor enumerate de tine si, intr-un final, sa te decizi. Tu si nimeni altcineva.
Chiar ma gandisem, la Istorie la Cluj, optiunea asta o aveam de ceva vreme. Dar inca vreau pentru o perioada sa ma mai gandesc, desi stiu ca nu prea este timp.
MitroiDragos întreabă: