| Curiosul999 a întrebat:

E adevărat că găinile au evoluat din T-rex dacă da cum e posibil? Adică o găină nu ataca pe când...treaba asta mă frământă de câteva ore după ce eu și prietenul meu am văzut Jurassic world deci in concluzie este posibilă evoluția păsărilor din T-rex și alti dinozauri preistorici? De ce dacă avem păsările din ziua de nu putem efectua experimentele cu ajutorul unor bucăți din ADN-ul dinozaurilor aflat în fosile?

13 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Evolutionismul are multe necunoscute. Exemplu: n-au reusit sa ne spuna cum de au disparut numai dinozaurii si oamenii nu.

| Burebista69 a răspuns (pentru Salontanul):

Pt ca n au existat în aceeași perioada

| doctorandus a răspuns:

Tehnic, pudelii si lupii sunt aceeasi specie.

| relian a răspuns:

Nu te mai uita la filme, daca nu le si pricepi, sau daca te uiti, nu le lua de bune, realitatea este alta.
ADN aflat in fosile laughing dar tu stii ce este aia o fosila? Asa sa ai idee, o fosila este o bucata de piatra, crezi ca o bucata de piatra contine ADN?
Asa ziceam si eu, este bun sa fii curios, dar una este a fii curios ala sa fii prost, sau neinformat laughing

| johnnny123 a răspuns:

Păsările au evoluat dintr-un grup de dinozauri carnivori numiți theropode. Este adevărat că și T-rex făcea parte din această familie, dar păsările au evoluat din theropode mai mici.

Nu-i băga în seamă pe cei care neagă evoluția.

Dacă ți se pare imposibil ca o pasăre să aibă strămoși dinozauri, este suficient să faci o comparație între un lup și un câine domestic, de exemplu un Chihuahua. Iar în cazul câinilor transformarea a durat doar câteva zeci de mii de ani. Imaginează-ți ce transformări se pot produce in 150 de milioane de ani.

| mODIN a răspuns:

Da, stramosii pasarilor sunt dinozaurii, dar vorbim de un proces de 60-70 de milioane de ani de evolutie aici, cam de 10 ori mai mult decat le-a luat oamenilor sa se separe de cimpanzei si celelalte maimute.

Ce experimente vrei sa efectuezi pe pasari, mai exact?

| Cipi1212 a răspuns:

Găinile și celelalte păsări sunt urmașii dinozaurilor.

| Celestina003 a răspuns:

În concluzie, chiar dacă tehnologia și cercetarea sunt avansate, recuperarea unui ADN complet de dinozaur din fosile este o provocare imensă din cauza degradării ADN-ului și a complexității genetice.
ADN-ul se degradează în timp înseamnă că se descompune treptat din cauza factorilor externi, precum căldura, umiditatea și microorganismele. Pe măsură ce trec milioane de ani, ADN-ul din fosile se rupe în bucăți mici și devine aproape imposibil de reconstruit complet...

| Xena20 a răspuns:

Eu cred că ideea asta cu evoluția e in mare parte o aberație, speciile nu se transforma unele în altele.

| I0NUTA a răspuns:

Eu zic sa nu te mai uiti la filme.

| User0987654321 a răspuns:

Ma socheaza necredinta pe care o au unii oameni...

| Pregatardeshaorma a răspuns:

ADN-ul se dezintegrează după atata timp. Nu te tine nici o viata intreaga, se replica constant. Au gasit o proteina comuna cu gainile, atat. Nu au ei tot codul adn de la un dinozaur

| Burebista69 a răspuns:

Da, ultimele studii asa arata, ca găinile se trag din TRex. Deși suna ciudat, la câți ani de evoluționism sunt între cele 2 animale, nu e asa greu.