| Konata a întrebat:

E adevarat ca gainile sunt oarbe?

27 răspunsuri:
| Konata explică:

Eu am citit pe bioplanet ca sunt oarbe si ca faptul ca sunt oarbe este compensat de faptul ca se ghideaza de campul magnetic pentru orientare. Nu am spsu ca oamenii se ghideaza dupa campul magnetic.

| Konata explică:

Multumesc pentru raspunsuri happy.

| valentingb a răspuns:

Gainile fac parte din grupul Pasari. Despre pasari: au pene, sunt primele animale din lantul evolutiv cu temperatura constanta, sistemul reproducator si excretor sunt unite prin cloaca, au aripi si pot zbura, de la zeci de mii de kilometri, la cativa metri, unele deloc, sunt bipede, au cioc sau plisc, si au vazul excelent.
Soimul si vulturul, bufnita si cucuveaua, vad de cateva sute de ori mai bine decat un om. Gainile vad de cateva zeci de ori mai bine decat noi. "Orbul gainii" se explica prin pozitia ochilor. Ele nu vad 3D, ca noi, din cauza faptului ca ochii sunt pozitionati pe lateral. (nu si bufnitele, care vad 3D). Aceasta pozitionare le creeaza un unghi mort drept "in fata ochilor", din cauza acestui unghi mort mai mereu incearca sa treaca prin spatii in care abia le incape capul, sau prin plasa. Nu pot aprecia foarte clar distantele.
Pasarile CALATOARE se folosesc de campul magnetic al Terrei pentru a naviga pe distante enorme, dar reperele si destinatia exacta o cunosc dupa vaz si miros. Randunelele ajung in Roamania, in judetul X, dupa campul magnetic, dar exact cuibul lor il cunosc dupa case, locuri, imprejurimi, misrosuri etc.

| WR104 a răspuns:

Nu, nu este adevarat, de fapt ele vad mai bine ca un om.

| ÐÿÅ a răspuns:

Unele gaini sunt oarbe!

| Ramona000 a răspuns:

eu nu cred adica eu zic ca nu-s n-are cum sa fielaughing nu cred ca revista a fost facuta gresit happy

| Zuzazozo a răspuns:

Nup

| nurckye a răspuns:

Evident

| kitten95 a răspuns:

Nulaughing)

| LiviuuuXD a răspuns:

Gainile nu sunt oarbe.

| JockerStoica a răspuns:

Unele din ele se nasc oarbe nu toate.

| ツツツ a răspuns:

Pffff... normal ca nuuuuuu!laughing

| lăngătinemereu a răspuns:

Nu cine a spus o asemenea gogomanie

| xXxRadu a răspuns:

Cam mare minciuna:-)) cum sa fie oarbe? Atunci cum stiu sa fuga de cocoslaughing? Sau cum isi gasesc mancarea? Poate au vedere zu raze x rolling on the floor

| Konata explică (pentru xXxRadu):

Pai am citit ca ele se bazeaza pe campul magnetic pentru a se orienta.

| darrio2007 a răspuns (pentru xXxRadu):

Bun raspunsul.

| darrio2007 a răspuns (pentru xXxRadu):

Cine a ras de tine? Nu sunt oarbe.

| xXxRadu a răspuns:

Pai si atunci cum fug de oameni cand se apropie? Pentru ca din cate stiu eu oamenii nu au camp magnetic...Si nu se poate spune ca oamenii creeaza un spatiu in campul magnetic care este identificat de gaini...Nu stiu iti sugerez sa cauti si alte reviste

| xXxRadu a răspuns:

Nici eu nu am spus ca oamenii se ghideaza dupa campul magnetic am spus ca,, Si nu se poate spune ca oamenii creeaza un spatiu in campul magnetic,, adica oamenii nu creeaza un fel de bucla goala in spatiul magnetic al gainilor de care acestea se feresc. Si in plus daca ar fi oarbe si ar vedea pe baza campului magnetic inseamna ca gainile sunt si animale nocturne nu? Ceea ce nu sunt deci dupa parerea mea teoria cum ca gainile nu vad este o prostie :d

| luby a răspuns:

Nu,nu este adevarat.

| IonutzzaRalucutzza33 a răspuns:

Nu...cine ti-a zis asta? laughing rolling on the floor

| Konata explică (pentru IonutzzaRalucutzza33):

Am citit intr-o revista de biologie.

| IonutzzaRalucutzza33 a răspuns (pentru Konata):

E..FOARTE foarte rar nu la toatewinking :*

| Konata explică (pentru IonutzzaRalucutzza33):

Aha. Multumesc happy

| LittleGirl00564 a răspuns:

Găina este o pasăre domestică; sub formă sălbatică mai trăiește în prezent în Asia de Sud Est, India, Indonezia si Europa. Face parte din familia fazanului (Phasianidae), specia Gallus gallus. Este crescută pentru carne și ouă.

Masculul găinii se numește cocoș. El este mai mare decât femela, are un cioc ascuțit, penajul multicolor, o creastă roșie și pinteni puternici la picioare.

Conform lui Dionisie Linția, renumitul ornitolog bănățean, ar exista următoarele tipuri de găini: [1]

tipul european, cu capul neted și cu creastă mare sau mică, cu un smoc de pene posterioare;
tipul cochinchina, originară din China, de talie înaltă, cu pieptul lat și spatele larg, picioare lungi, coada scurtă și coaja oului cafenie-gălbuie;
tipul malaiez, cu corpul zvelt, gâtul și picioarele lungi și golașe, cap puternic și cresta scurtă și groasă;
tipul bantam, de talie mică;
tipul cuprinzând:
găinile golașe cu gâtul fără pene (bune outoare) și
găinile cu penaj mătăsos (bune clocitoare).

NU am gasit nimic referitaor daca sunt oarbe... sper sa intelegi ceva despre ele si imi pare rau dar ele nu cred ca sunt oarbe...

| Andrei_Lucian_1975 a răspuns:

Gainile nu sunt deloc oarbe, ba din contra au o acuitate vizuala destul de buna. Orientarea dupa cimpul magnetic probabil se referea la porumbeii aflati in zbor sau cine stie ce alte pasari!

| ingerbun21 a răspuns:

Nu dar unele da