| danker a întrebat:

E adevarat ca multi au carte si nau parte?

Răspuns Câştigător
April
| April a răspuns:

Sa nu ne inselam singuri:cati dintre cei care au trecut printr-o scoala, deci ar trebui sa aiba carte, chiar o si au? Cum sa-mi explic altfel faptul ca un absolvent de universitate face greseli de orografie? Daca insasi limba materna nu si-o cunoaste, dar pretinde ca are carte si chiar dovedeste cu acte? Traiesc intr-un oras universitar si mi-e lesne sa fac comparatii intre calitatea studentilor de azi cu cea a celor de dinainte de 89.Si nu e deloc in favoarea celor dintai. Spune si tu cum poti deveni competent intr-o meserie cata vreme copiezi la examene sau dai bani pentru note, cand petreci mai mult timp in cluburi sau baruri decat in biblioteca, cand, in loc sa te preocupe cum sa realizezi o lucrare de licenta cat mai informata, complexa si originala, te informezi de unde ai putea cumpara una gata facuta? Ce fel de carte poseda, prin urmare un astfel de posesor de diploma? Asa incat, fara sa vreau a supara pe nimeni, trebuie pus degetul pe rana:ceea ce au multi tineri astazi nu carte se numeste ci impostura. Unii, putini ce-i drept chiar au cunostintele care sa-i faca competenti.Acestia au cu siguranta parte, aici sau oriunde.Fiindca lumea intreaga le este deschisa.Numai bine.

10 răspunsuri:
| georgesur a răspuns:

Afirmatie adevarata!(Made in Romania)
Totusi nu-i invidiez(cel mult ma enerveaza trufia lor) pe cei ce n-au carte si au parte.

| Bacemi a răspuns:

Din pacate da. Aici contribuie insa si multi alti factori. Ceea ce conteaza in primul rand e taria de caracter. O diploma niciodata nu va fi de ajuns. Vad ca si facultatea este tratata cu dispret prin prisma faptului ca in opinia majoritatii e inutila. Nu e asa. Ideea e ca daca vrei mai mult decat mediocritate, faci o facultate. Fara facultate iti poti gasi destule job-uri dar nu ai autonomie. Daca vrei sa reusesti ai nevoie de o tarie de caracter si de o vointa mare. Cei care au carte si n-au parte nu o au.

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Mda, asta e regula generala.

soothe
| soothe a răspuns:

Putini!

| ady2607 a răspuns:

Da, odata cu trecerea timpului zicalei i s-a adus modificari precum: "Ai pile ai parte" sau "Ai bani ai parte". Mi-e mila de idealurile mele de acum cativa ani si scarba de situatia in care cred ca ne aflam si din care cred ca nu vom iesi usor.

| procust a răspuns:

Trebuie sa stii si ce sa faci cu cartea pe care o stii!

| stefangeles a răspuns:

Aici ai dreptate ai carte nu ai parte laughing dar vezi jumatea negativa a paharului multi romani nu au carte si au parte(Gigi Berbecali)... eu unu termin scoala si cand ma gandesc ce fac dupa imi vine sa devin Emo laughing sa-mi tai venele si sa ma spanjur oricum slabe sanse sunt sa raman in tara. Plec si in Bambucea nu-ma aici sa nu imi intretin familia...

| alinutza90 a răspuns:

Da...este foarte adevarat deoarece multi n-au carte si au noroc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca ai carte ca sa ai parte trebuie s-o demonstrezi la greu nu mai e ca in trecut cind o diploma era ca un act de trecere libera.Deci nu mai trebuia sa faci nimic.Aratai diploma si gata. Dar a avea carte si parte e un slogan de pe vremea comunismului pe care sa speram ca-l vom depasi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Care mi-ai pus stupid, daca crezi ca asta denota ca ai carte te inseli amarnic. Pune mina si demonstreaza dar nu pe TPU sau in literatura de maidan.