| GulubuntzBudulush a întrebat:

E adevărat că prin anii 2000 - 2010, majoritatea sau cel puțin aproape jumătate din adolescenții de 15-17 ani se mai uitau și la canalele de desene animate gen Minimax, Cartoon Network și Jetix sau foarte puțini făceau asta (având în vedere că nu exista Disney Channel până în 2009)? Zic asta pentru că, de pildă, în vremurile noastre, e ceva neobișnuit pentru un licean să se uite la Minimax (din motive evidente, având în vedere programele difuzate) dar am auzit că pe vremea aceea foarte mulți făceau această treabă. Acum majoritatea adolescentelor (adolescenții băieți într-o măsură mai mică) preferă Disney Channel sau Nickelodeon, dacă e să aleagă un canal de tineret (sau cel puțin asta era până la pandemie). Dau fundă pentru cel mai potrivit răspuns.

Răspuns Câştigător
| LisaJulie a răspuns:

In primul rand pe Minimax nu erau doar desene inocente! Dacă ai văzut cumva Redwall in el se arătau lucruri care mi se păreau cam violente pentru vârsta asta! La fel mai era și Inami, Animalia care arătau lucruri un pic cam mature pentru vârsta aia! Pe Cartoon Networks era chiar mai rău, de la episoade din Tinerii Titani pana la Ben 10, puțin cam deplasat pentru vârsta aia părerea mea! Părinții noștri o aveau pe Mihaela, Veronica, Maria Mirabela și filmele Disney dar am înțeles ca nu te puteai uita la unele decât după vârsta minima de 8 ani! Power Rangers Forța mistica si H2O adaugă apa erau considerate pentru adolescenți! Sunt multe desene și seriale și mai noi care erau considerate mature și pe Nickledoen ca Avatar Legenda lui Aang și pe Cartoon Networks Dincolo de hotarul grădinii unele episoade deși scurte pot da coșmaruri dacă le vizionează un copil mai mic

12 răspunsuri:
| izby a răspuns:

Nu stiu cati copii mai au televizor in camera... toata lumea sta pe tiktok si Youtube (de la bebelusi pana la batrani). si in plus marea majoritate din adolescenti isi fac relatii, nu mai se uita la televizor?

| GulubuntzBudulush explică (pentru izby):

Ma refer la cum era pe vremuri. Asta mă interesează. Și 40% din persoanele sub 30 de ani n-au ieșit niciodată la întâlnire, iar 50% sunt singuri deci nu știu exact dacă e adevărat ce zici.

| izby a răspuns (pentru GulubuntzBudulush):

Eu ma refeream strict la adolescentii intre 15-18 ani actuali, vreo 55-75% au fost intr-o relatie(procent mai ridicat fetele)-iar procentul e mai ridicat la cei care sunt sociali. Plus ca ati spus ca "acum, majoritatea adolescentilor se uita la nickelodeon...", la asta ma refeream. Ce varsta aveti dvs?

| LisaJulie a răspuns (pentru LisaJulie):

Mai era și faptul ca atunci nu era Netflix, Hulu, Amazon, HBO Go sau Disney plus, nu era smartphone și internet aveau doar la calculator acasă, unde nu se găseau pe atunci filme și seriale pe el! Acum 15-20 de ani adolescenții erau ceva mai imaturi unii din ei, putini se îmbrăcau de la mall sau mergeau in cluburi, nici nu erau atâtea, decât dacă stăteai in capitala sau intr-un oraș mare

| LisaJulie a răspuns (pentru izby):

Am observat și eu ca adolescenții nu prea se mai uita la televizor! Prefera YouTube

| GligoresiLaruca a răspuns (pentru GulubuntzBudulush):

Budulush iesi din pestera.

| Cipi1212 a răspuns:

Disney era un canal de urmărit când nu aveau așa de multe desene. Aveau seriale ca Hannah Montana, Violeta filme ca Rebela de la radio etc.

| GulubuntzBudulush explică (pentru LisaJulie):

De acord, pe Minimax nu erau doar desene inocente, în contrast cu situația de astăzi. Dar mă gândeam la faptul că în anii 2010, prea puțini adolescenți (15-18/19ani) se mai uitau la Minimax și de-aia zic că mă miră faptul că situația era așa de diferită în anii 2000, chiar și dacă desenele animate (unele dintre ele) erau mai mature. H2O și Power Rangers nu erau desene animate, ci seriale, dar mulțumesc de informație. Da, am văzut Redwall, când eram mai mic. La Cartoon Network se mai uită unii adolescenți (sau cel puțin o făceau până la pandemie) și în zilele de astăzi (băieții mai mulți). Mulțumesc pentru informații.

| GulubuntzBudulush explică (pentru izby):

Studiile efectuate în străinătate (poate că nu s-or aplica la România), arată că 55% dintre persoanele sub 30 de ani de sex masculin (peste 15 ani) au avut vreodată vreo relație romantică, iar peste 50-60% nu au niciuna la momentul actual. Statisticile sunt statistici. La persoanele de sex feminin într-adevăr, situația e puțin diferită, iar majoritatea sunt implicate într-o relație. Iar când am zis că majoritatea adolescenților se uită la Disney Channel și Nickelodeon, mă refeream la faptul că, dacă ar avea de ales dintre canalele de tineret, adolescenții probabil ar alege Disney Channel sau Nickelodeon (aceste canale erau vizionate de adolescenții de 15-18 ani, cred că mai mult 15-17 înainte de pandemie din câte știu, din cauza serialelor cu acțiune reală).

| LisaJulie a răspuns (pentru GulubuntzBudulush):

Lasa-l pe userul GligoresiLaruca! E răutăcios cu toată lumea, da ignor la majoritatea oamenilor fără sa îi spui nimic! Nu are bun simț deloc

| LisaJulie a răspuns (pentru GulubuntzBudulush):

A dat ignor la aproape toți de pe TPU și fără sa converseze cu ei! Pur și simplu lasă răspunsuri sarcastice apoi da ignor

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Ne uitam la Son Goku cum isi dadea pumni la ficati cu Vegeta si apoi ne bateam in clasa ca chiroii.