| AvalohAlyn a întrebat:

E cineva cu liceu dar fara bac? Cum va descurcati?

38 răspunsuri:
| Oyarzabal a răspuns (pentru cristi202):

Boss, peste tot ai nevoie de experienta, dar in ziua de azi, nu prea mai sunt scoli pentru meserii, pentru ca meseriile nu prea mai sunt, sau automatizat aproape toate. Si chiar si pentru electrician, iti trebuie o diploma, ca sa vada ca ai competente. BAC-ul il iei in speranta ca vei merge la o facultate care sa-ti asigure un trai decent si sperante pentru viitor, nu sa te angajezi ca vanzator sau mai stiu eu ce.

| cristi202 a răspuns (pentru Oyarzabal):

Tu realizezi ce spui? happy
S-or fi automatizat aproape toate, dar inca nu traim in societatea in care robotii fac aproape totul, si electricianul, unde isi obtine diploma lui, daca nu la o scoala? Bacul nu te face electrician, sudor, zidar, etc
In ce priveste scolile pe meserii, ai dreptate, la noi nu prea mai sunt, si e o deficienta grava a sistemului de educatie de la noi. Dar sunt zeci, sute de cursuri care se fac specific pe meserii.
Si am cunoscut destui care au facut o facultate, si au joburi pe care oricine le poate avea. Putini sunt insa cei ce au job in conformitate cu ce au invatat la facultate. Mai mult, facultatea poate fi o piedica pentru un job, am avut un prieten care, fiind intr-o criza de bani pe moment, a refuzat un job bine platit, dar considerat prea "de jos" pentru el, care facuse o facultate. Eu unul, care am lucrat tot ce mi-a picat in mina, as fi acceptat jobul fara rezerve, daca nu altcumva, macar pentru cateva luni pana gaseam ceva pe masura a ce credeam ca sunt in stare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru cristi202):

Eu ma refer in mare parte la cei care nu sunt la o scoala de meserii (banuiesc ca e profesionala, nu?). Daca esti la filologie, sa zicem, si nu iei bacul nu prea ai chiar atat de multe sanse (nu inseamna ca nu poti reusi, dar daca iei bacul e destul de clar ca ai mai multe sanse... nu?)

| PaulPaul14 a răspuns:

Eu am bacul dar lucrez cot-la-cot cu cei care nu il au si cei care au diploma de facultate depinde ce sti sa faci.Esti platit pentru ce sti sa faci nu pentru hartiile pe care le ai. Daca esti bun intr-un domeniu te angajeaza.Dar trebuie sa demonstrezi ca esti bun.
Ia in cosiderare ca fara amarata aia de hartie trebuie sa te straduiesti sa ii arati angajatorului cat de bun esti.Si asta uneori nu este simplu

| CodyObrain a răspuns:

Daca nu ai bac-ul o sa iti fie mai greu sa ajungi unde ti-ai propus, dar asta nu inseamna ca esti terminat, poti sa muncesti si sa iti face propria ta afacere, poti accesa fonduri europene daca ai idei si vointa sa faci ceva, poti sa iti faci o ferma, etc ai multe variante dar trebuie sa muncesti o perioada ca obtii fondurile, si vei ajunge in timp sa castigi destul de mult, acum sa nu te astepti sa ajungi Ceo la coca-cola sau manager pe wall streat, astea sunt treburi de tocilari(eu fiind unul dintre ei), dar asta nu inseamna ca tu ca om nu poti sa faci ceva in viata, fara bac.Nu te luati dupa inteligentii cu bac si facultate care deja iti dau 0 sanse in orice, daca esti mai inteligent ca ei o sa se vada asta cu sau fara bac. Poti sa castigi singur cat castiga 10 oameni cu facultate sau poti sa nu castigi nici jumatate din salariul unuia, acum totul depinde doar de tine.Ideal ar fi sa ai bac-ul si o facultate, dar daca nu se poate asta e, societatea se "dezvolta" chiar daca ai sau nu tu bac-ul

| BlackRose03 a răspuns (pentru cristi202):

Nici unul dintre voi n-a ajuns bine...

| cristi202 a răspuns (pentru anonim_4396):

Desigur ca sunt domenii unde bacul poate sa insemne foarte mult, si o facultate si mai mult. Filologia, istoria, artele, daca ai inceput sa le studiezi, e bine sa mergi pana la capat. Pentru ca, desi o scoala populara de arta te poate lansa in cazul artelor, cum e cazul multor artisti de la noi, doar o facultate facuta mai apoi te poate consacra.

Răspuns utilizator avertizat