| AvalohAlyn a întrebat:

E greu la postliceală? Care este cea mai ușoară? Sau cel mai ușor curs de calificare care este?

Răspuns Câştigător
| aaanamariaaa a răspuns:

La specializarea Asistent medical de Farmacie este un pic mai usor, dar tot o sa ai de invatat, lectiile pe care le predă la scoala, din carti, la practică prospecte si in general tot ce tine de farmacie, nu este foarte greu, acum depinde ce asteptări ai si tu, cam cat de usor te astepti sa fie, ca asistenta de farmacie este cam ca la liceu, ai orele de scoala 5-8 ore, si practica dar asta depinde de implicarea ta si dorinta ta, sunt care nu se duc la practică(in farmacii) nu trec mai deloc si nu le tine mai nimeni socoteală. Acum eu una, dupa cum ziceam, nu recomand sa faci postliceala de farmacie ca este salariul foarte mic, minim pe economie, asta daca alegi sa te angajezi la farmaciile private, alea de prin oras. Dar daca prinzi un post in farmacia spitalului atunci iei un salariu destul de bun cam 3500, revenind, as recomanda facultatea de farmacie deoarece in farmaciile din oras ca asistent de farmacie ai aceleasi atributii ca farmacistul cu facultate dar el va lua dublul salariului tau, deci nu merita sa faci 3 ani pentru un salariu de vanzatoare de chioșc, daca tot faci macar fa facultate de farmacie, esti si licentiata si iei si un salariu foarte bun. Dar cum intrebarea ta a fost despre postliceala, eu recomand specializarea de asistent medical generalist, pentru ca vei putea lucra oriunde, la doctor de familie, laborator de analize, in spital pe orice sectie, orice clinica, cabinete private de ginecologie, oftalmologie, orl etc. Deci ai multe optiuni si sanse la angajare, este un pic mai dificil si necesita multa implicare, asta depinzând cat vrea sa învete fiecare. Ma este si specializarea de balneofiziokinetoterapie(BKFT) dar esti cam stramtorat deoarece nu vei putea sa te angajezi la fel ca la asistent generalist pe orice sectie, poti numai pe sectiile specializate pe bfkt ca recuperare, balneologgie, clinici de finizioterapie, statiuni de recuperare si balneologie, crioterapie, cam atat din ce stiu. Aa mai este si specializarea de asistent de nutritie si dietetica unde faci doi ani, dar sincer nu recomand, adica poti face un simplu curs de tehnician de nutritie de 6 luni si are cam aceeasi valoare si durează si mai putin, daca doresti il poti face in acelasi timp cu postliceala ca sa si dubla calificare, si eu vreau sa il fac curand. Per total ca sa nu te buimăcesc, iti recomand asistenţa medicală generala, nu este atat de dificil, in orice caz chiar daca este, nu este asa mare stricteţe ca la o facultate(UMF) pentru asistent medical, si unde faci 4 ani, nu 3 ca la postliceala. Oricum, ia si fa o postliceala, sa ai o calificare acolo, ca poate iti va folosi vreodata in viata.

2 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Depinde de tine ca si om, am inteles ca inveti calumea in ciuda numarului de ore.

| aaanamariaaa a răspuns:

Totusi nu stiu daca esti fata sau băiat. Si eu am rapspuns despre postliceala sanitară, sau poate tu intrebai de postliceala cu alte calificări. Da mai sunt si alte calificări de exemplu la feg din ce stiu, ca analist programator, asistent de gestiune( poti lucra la banca), agent vamal, cosmetician, tehnician maseur, mai sunt dar nu mai tin minte. Cu astea nu prea pot sa iti dau un sfat util, doar ca cosmetician poti face niste simple cursuri de 3-6 luni, ca sa nu irosesti 2ani, si ca analist programator mai peste tot cere facultate nu prea cer postliceala, deci nu recomand, decat postliceal a sanitară. happy