Cred ca doar grupa pregatitoare este necesara. Oricum, oricat de greu ti-ar fi sa-l dai la gradinita, macar de la 4 ani ar trebui s-o faci pentru binele copilului. In primul rand coeficientul de inteligenta la varsta adulta va fi mai mare daca merge la gradinita, apoi va fi mai sociabil toata viata si sociabilitatea este o conditie a succesului in viata, iar in al treilea rand isi va crea o imunitate puternica. Copiii care nu fac bolile "copilariei" (oreion, varicela, scarlatina) in copilarie, le fac mai tarziu, cu efecte mult mai grave.
DA e neaparat fiindca ori cine are dreptul la educatie iar neucandu-l la gradi il privezi de acest drept ceea ce nu e corect.asa ca da-l la gradinita unde va incepe sa invete cum sa se poarte in societate.
Nu este neaprat nevoie dar cred ca ar fi bine sa-l dai totusi pentru ca invata lucruri, relationeaza cu alti copii de varsta lui si este pregatit pentru inceputul scolii. In plus, sunt patru ore in care el este plecat de acasa asa ca puteti sa rezolvati alte probleme in aceasta perioada.
e ca si cum ai intreba " e neaparat sa-mi dau copilul la scoala?" / "e neaparat sa-si faca copilul prieteni?" / "e neaparat sa devina independent?" / "e neaparat sa raceasca?" ETC ETC ETC...
intrebarile sunt retorice. si sunt doar o parte din raspunsurile la intrebarea ta...
"calin_plugaru", inseamna ca nici la scoala nu-ti vei duce copilul? Ca sa nu invete prostii?
Nu te poate obliga decat constiinta ta, daca vrei sa faci ceva pentru copilul tau...
Din cate stiu esti obligat prin lege... DAR: gradinita e foarte importanta pentru dezvoltarea unui copil. Acolo invata sa socializeze cu alti copii, invata sa "supravietuiasca" si fara parinti, incepe sa invete o anumita disciplina, ce inseamna un program, plus invata multe lucruri practice: sa deseneze, sa modeleze, sa cante etc.
Daca nu-l dai la gradinita ii va fi ingrozitor de greu sa se adapteze la scoala si risca sa aiba mari probleme cu ceilalti colegi si cu invatatorii.
DA. acolo invata sa se poarte in colectivitate, isi face prieteni...se caleste pentru scoala. apoi, la gradinita se face pregatire pentru scoala, atit d. p. d. v al comportamentului, atentie, lectii pregatitoare cit si a relatiilor cu copiii. de asemenea daca isi face prieteni, parintii la sfarsitul gradinitei pot sa se inteleaga si sa isi dea copii (in functie de prietenii) la aceeasi scoala. asta ii ajuta pe copii sa se adapteze mai usor la noua forma de invatamant.
Nu e, dar e mai bine. O sa invete sa socializeze cu alti copii, poate o sa invete si cateva litere din alfabet...
Nu e neaparat. Eu, decat sa-mi dau copilul la o gradinita de cartier, unde sa invete numai prostii de la ceilalti copii, mai bine il tin acasa.
Eu am dat-o pe cea mica. Acum ea se distreaza super mult cu ceilalti copii, iar eu am ceva mai mult timp pentru mine.
Adi1987 întreabă: