| HutuLeac a întrebat:

E nepoliticos sa-ti corectezi profa daca a scris gresit pe tabla?

Răspuns Câştigător
Antonia_4818
| Antonia_4818 a răspuns:

Nu!
Uneori eu mai predau, atat la liceu, cat si la Universitate, (cadru didactic asociat). De obicei, expun liber, sau dau suport de curs...
Insa, mi s-a intamplat odata, la o lectie deschisa: eram foarte emotionata. Nu am gresit nimic..., insa am uitat sa scriu data pe tabla... si inspectorul, care era un tipicar si examina in detaliu tot. a comentat in spatele clasei ca nu am scris data pe tabla..., ca elevii trebuie sa treaca in caiet ziua in care le-a fost predata acea lectie...
Un elev, a auzit si a venit discret (era elevul de serviciu.si el stergea tabla) si mi-a spus ca am uitat sa trec si data...
L-am apreciat si i-am multumit!
Consider ca orice cadru didactic ar trebui sa aprecieze cand este atentionat cu privire la o greseala. Se intampla.
Elevul trebuie sa fie politicos, in niciun caz sa nu vaneze greselile profesorilor si sa rada de acestia.

11 răspunsuri:
.Mr.Mike.
| .Mr.Mike. a răspuns:

Evident ca nu.

| Swabia a răspuns:

Depinde de profesoara...de cati pitici are pe creierhee hee.Eu am facut odata chestia asta si aproape ca m-a luat la rost de ce am corectat`o!laughing...Ma rog, mai bine nu te baga!winking... P. S.:I-am zis pe un ton respectuos!

| leluc a răspuns:

Spus intr-un mod respectuos, in nici un caz

| moonY a răspuns:

Nu.doar ne ducem la scoala sa invatam. elevii de la profesori.profesorii de la elevi. iar cand cursurile s'au incheiat, nimeni nu mai retine nimic

tundenana
| tundenana a răspuns:

Nuuuuu ...eu sigur i-as spune insa pe un ton politicos... cu respect... nu trebuie lasat asa... ea are obligatia sa va invete o materie asa cum trebuie... dar sa nu uitam ca si ea este om si poate gresi... de aceea pe un ton respectuos poti sa ii atragi atentia... se intampla cu oricine

| vlad_8452 a răspuns:

Eu cred că dacă o faci în faţa clasei, chiar dacă e o persoană obiectivă, nepătimaşă, tot se va simţi rău şi, aproape inconştient, îţi va purta pică. Pune-te în locul ei: tu nu te-ai simţi umilită? Eu aş întreba-o în pauză: nu crede că, corect ar fi... aşa... şi aş ruga-o ca în ora următoare să se corecteze singură în faţa clasei. I-ai menaja orgoliul şi asta probabil ar determina-o să-ţi aprecieze tactul. Să fim noi sănătoşi câte greşeli fac şi profesorii; până la urmă, a greşi e omenesc, dar a persista în greşeală e prostie. Cred că mult mai grav este când un medic face o greşeală: consecinţele pot fi foarte grave.
A te pune în locul celuilat, este de obicei cea mai bună metodă de a afla care este cea mai bună cale de urmat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde... daca e profa de mate si a scris o formula gresit normal... dar daca doar a gresit un cuvant nesemnificativ nu prea vad sensul (nimeni nu e perfect)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cum sa fie nepoliticos? ii se mai intampla si ei sa manance o litera ca doar a gresi e omeneste.

| adrian88 a răspuns:

"doamna profesoara imi cer scuze ca imi permit sa va corectez da ati scris gresit..."eu asa as proceda

| georgie_girl a răspuns:

Nu te sfatuiesc sa faci asta, desi, intr-o lume ideala, ar fi normal sa corectezi tot ce e gresit pe lume. Dar in lumea noastra ai sa ti-o iei peste bot si nimic mai mult. (oricum, nu e nepoliticos)

| sim_teve a răspuns:

Nu neaparat nepoliticos, poate doar... o idee proasta – tu ai sa fii cel care si-o ia dupa aceea, are sa te urasca femeia pe veci!