Daca in astea 24 de ore a stat in casa, la caldura, da, se poate imbranzii, fiindca intra in proces de fermentatie din cauza caldurii.
Astia care au raspuns pana acum nu stiu ce vorbesc. Daca laptele a stat la temperatura camerei (de preferat e sa-l tii la rece) si nu s-a acrit nu are voie sa se facă branza
Da, e foarte normal, dacă nu a stat la mai puțin de 5 grade Celsius în acest timp, iar răcirea să se fi făcut imediat după mulgere.
În mod normal, se pune direct la fiert, și apoi se dă la frigider. Asta dacă vrei să-l ții mai mult.
Cateva raspunsuri anterioare foarte proaste. Copii!
Laptele natural, cel de vaca nu de magazin, se altereaza foarte repede. Chiar tinut la frigider. E recomandat sa se fiarba imediat. Chiar si asa, dupa ozi-doua, fermenteaza si te trezesti cu lapte prins.
Daca l-ai fiert dupa 24 de ore, da se branzeste numai daca e incalzit. Si corasla (acea branza de la fiert) e buna de mancat. Nu o arunca.
Il tin la frigider dupa ce il aduc...il dau fetitei de 11 luni si de asta intreb...deci trebuie fiert tot si bagat la frigider? Si dupa doar il incalzim?
Curiosul999 întreabă: