| bogdyZ a întrebat:

E normal sa fie 30 de grade in luna octombrie?

13 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

De ce nu?
Doar este toamna...

| 1234568807 a răspuns (pentru Violleta2022):

Pai tocmai, este toamna, nu mijlocul verii

| Violleta2022 a răspuns (pentru 1234568807):

Zau?
Eu sunt in Australia si aici am avut 37 de grade in primele zile de PRIMAVARA!
Asta cum ti se pare?

| 1234568807 a răspuns (pentru Violleta2022):

Si ce legatura are Australia cu Romania? ce treaba are clima de acolo cu cea a noastra? sari de la una la alta

| Violleta2022 a răspuns (pentru 1234568807):

A fost doar o comparatie ca se vezi ca acest lucru se intampla si In Australia, nu doar in Romania.
Eu traiesc si locuiesc in Australia si experimentez aceleasi schimbari climatice!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Deloc normal.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

In Africa, da.
Eu am gheata pe parbriz, tu nu cred ca esti in Romania.

| bogdyZ explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Ma refer sambata sunt 30 grade

| dullcat a răspuns:

Nu.

| relian a răspuns:

Orice este normal, anormal spui atunci cand nu esti obisnuit, cand nu ai mai vazut, experimentat, etc.
Daca e normal sau nu, trebuie sa verifici toti anii de cand se monitorizeaza in RO temperaturile si sa vezi de au mai fost ani in care s-a intamplat ce spui ca se va intampla in octombrie.

Dar aici este vorba de meteo, de clima, de vreme si cum vremea este intr-o continua schimbare, de aia i se spune probabila laughing dar nu-i sigur ca asa va fi.

Doar daca o sa fie, atunci faci verificarea ce am spus, apoi zici, e ceva ce nu sa mai intimplat bla bla.
Insa in ultimii ani, vremea in RO s-a schimbat, cel putin iarna, stiu si eu de cel putin 20 de ani in urma sau mai mult, iarna acum este jucarie, comparativ cu zeci de ani in urma.

Vara daca e cald, asta stim sigur ca s-a intamplat si in alti ani, poate si mai rau.
Poti sti de vara doar citind poezii, nuvele, in care este descrisa vara.

Uite ceva versuri
"Seceta a ucis orice boare de vint
Soarele sa topit, si a curs pe Pamint
A ramas cerul pustiu si gol
Ciuturile scot din fintina namol "

Dupa cum observi, secau pana si puturile, asa de cald si seceta era.

Mai is chestii descrise in nuvele, nu mai stiu, era una parca la care secau si riuri, deci cursuri de apa permanente, asta acu suta de ani.

Despre iarna, uite ca de astea cu iarna mai blinde nu stiu, dar sigur poate ca or fi.De ierni geroase aia da, is destule poezii, romane.

Pe de alta parte in alte zone se intampla invers.La mine in Texas, in ultimii ani, iarna, frig, geruri, nu foarte lungi, dar f rar spre deloc s-a intamplat inainte.

Pina acum stiu si eu 10 ani, cand iarna era ca si vara laughing cand din martie faceai baie in mare, lacuri, acu nici pomeneala, vara vine mai tirziu, iarna e cu zapada, chiar de cateva zile, si geruri, care au inceput de la 1-2 zile si sa ajuns ca anul trecut sa fie de zile bune.

Asa este vremea, nu sta pe loc, are probabil anumite perioade, apoi se schimba, revine iar si tot asa.
Nu stie nimeni sigur cum sta situatia in cazul asta, legat de clima, is mult prea multi factori implicati.

| Frank51 a răspuns:

La mine sunt -2

| johnnny123 a răspuns:

Nu, tocmai de aia toate jurnalele meteo spun că sunt "temperaturi anormale pentru această perioadă".

Din păcate însă, pe termen mediu "anormalul" va deveni noul "normal" pentru că ne apropiem cu pași rapizi de momentul în care schimbările climatice vor deveni ireversibile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Las' să fie! Decât grade cu minus, mai bine cu plus.