| Bogdan_9491 a întrebat:

E ok sa-mi inscriu fiica la o facultate unde admiterea se face be baza de dosar? Adica... poate fi aia o facultate de incredere? Mai e timp pana la vara, dar subiectul asta ma cam roade.

Răspuns Câştigător
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

E bine sa se inscrie la profilul pe care il doreste indiferent daca e vorba de o facultate la care sa dea examen sau de una la una unde se intra pe baza de dosar. Oricum, principalul e sa intre undeva ca daca sta un an acasa e mai rau. In al doilea rand important e sa faca o facultate care sa-i placa, unde sa se potriveasca si temperamental si aici interveniti eventual cu sfaturi, daca o cunoasteti bine, referitoare la ce profil i-ar fi mai potrivit. De invatat, daca iti place ce faci, oricum inveti singur. Profesorii pot fi rupti din stele, daca nu-ti place materia tot degeaba. In plus trebuie sa va orientati asupra profilului si din punct de vedere al asigurarii unui serviciu ulterior. Degeaba s-ar duce la o facultate de drept (spre exemplu) daca ulterior n-ar gasi servici, pentru ca sunt si asa multi someri ce au terminat dreptul. Ideea e sa va orientati. In schimb, daca aveti cumva un birou de avocatura sau notariat este ideal acest profil..., cred ca m-ati inteles. Daca nu atunci nu ramane decat varianta sa faca ce-i place ca poate atunci va face cariera (masterat, doctorat) in profilul ales si apoi ii va fi usor sa-si gaseasca un loc de munca. Poate ca ma repet. Si pe mine ma preocupa aceasta problema desi fata mea este doar in clasa a XI. Ea e pasionata de informatica, web-design, prelucrare de imagine. Presupun ca pe asta va merge in continuare. Sunt alaturi de dvs... adica va inteleg. Bafta fetei indiferent unde va ajunge.

6 răspunsuri:
mihaicd
| mihaicd a răspuns:

Admitere pe baza de dosar inseamna, in general, ca facultatea respectiva nu mizeaza pe un numar foarte mare de candidati care se vor inscrie la examen, motiv pentru care incearca sa-i atraga printr-o metoda mai simpla.
Facultatile unde competitia este foarte mare merg pe examen (de multe ori chiar examen la mai multe materii).
Sfatul meu este sa te orientezi catre o facultate din profilul unde fiica ta doreste sa se inscrie, dar care sa aiba examen de admitere. Si sa depui si dosarul la facultatea la facultatea la care te referi in intrebare, ca portita, in cazul in care nu intra la cealalta. Succes! happy

| anutza2856 a răspuns:

N ar fi mai bine ca subiectul asta sa o roada pe fiica dumneavoastra? si mai important e domeniul in care face facultatea... o facultate cu dosar e la fel de buna ca si una cu concurs de admitere!

| chery a răspuns:

Da, de ce nu? In facultatea Politehnica Timisoara se intra pe baza de dosar si este o facultate foarte respectata nu numai in Timisoara ci si in Romania.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stiu ca pare o procedura de mantuiala tipul asta de admitere, dar e chiar ok si sa stii ca stratificarea "destepti"/"mediocri"/"dobitoci" din timpul facultatii ramane valabila!

| andrei30 a răspuns:

Eu tocmai am terminat o facultate la care se intra cu dosar si vreau sa iti zic ca n-au terminat mai mult de jumatate din cei care au intrat!

| Manuela a răspuns:

Da, poate fi o facultate de incredere, dar si una care sta prost cu finantele. Sunt multe facultati care au adoptat admiterea pe baza de dosar, fiindca e mai putin costisitoare si obositoare metoda. In cazul asta, adevarata selectie a studentilor are loc in timpul facultatii si mai ales dupa prima sesiune.