Depinde de unde privesti. Daca esti un mare prost, si sigur esti daca te gandesti la sinucidere, nu-i nici un pacat, a mai scapat lumea de unu care respira oxigenul aiurea.
Daca faci acest gest din disperare, lipsa de alternative la problemele vietii, desigur, toate au rezolvare, e mare pacat.
Toti avem probleme, ar trebui sa ne sinucidem in masa, dar noi luptam, luptam pentru viata noastra.
O sa iti raspund printr-o intrebare:
De ce crezi tu ca sinucigasii nu sunt primiti in biserica si li se zic 2-3 cuvinte langa groapa?
Da. Fara discutie din punct de vedere religios si cel mai adesea si laic. Ramani discutabile doar cazurile in care sfarsitul este foarte aproape si ultimele clipe sunt insuportabile sau cazurile in care subiectul este inconstient, fara sanse de insanatosire si tinut in viata exclusiv de aparate.
Nici nu stiu dar nu trebuie sa zicem : decedeaza un om dar tu te invinuesti ca a decedat ca tu asa ai vrut nu... Mai devreme sau mai tarziu tot o sa murim. Nu trebuie sa ne ucidem singuri =) este un pacat sincer e un chin mare
Partea discutabila a acestei intrebari este: de ce te mai intereseaza daca e pacat? crezi in rai sau in iad? si daca tu crezi in ele inseamna ca esti credincios deci... sper din suflet ca a fost o intrebare retorica doar pentru a mai dezmorti spiritele. nu-i asa?
Din cate am auzit cei care se obor singuri numai se duk in rai sau in iad raman fantome pe pamant...
Daca Dumnezeu ti-a dat viata, lasa-l pe el sa ti-o ia. Ce castigi daca ti-o iei singur? un loc in iad sigur si vei pierde toate lucrurile frumoase pe care tu ai putea sa le faci.
Tu fa ce vrei, dar eu zic ca e mai bine cand esti adolescent sa t apuci de fumat decat sa te omori...perioade avem cu totii, unele bune altele rele, dar oricat de rele ar fi, puterea e sa trecem peste ele, nu sa fugim de ele ca niste lasi. Asta e si frumusetea vietii, o traiesti ca sa inveti, iar cand ai invatat vei vrea mai mult
Da este pacat. Dumnezeu ti-a dat viata si tot El ti`o ia. Nu ai nici un drept sa ti`o iei cand vrei tu! Este un dar, viata. Cei care se sinucid n`au parte nici de o slujba de inmormantare cu preot, pur si simplu`i "arunca" in pamant si gata. De ce sa fugi de probleme cu lasitate cand cu siguranta poti trece peste ele.
Sa fi iubit/a!:*:*:*