anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

E vreo diferenta intre un budhist, un animist si un crestin? Care? De ce?

Răspuns Câştigător
| psiholoaga a răspuns:

Budistul si crestinul cred intr-un fel de maestru revelator al divinitatii. Animistul crede ca toate lucrurile au in ele viata si divinitate. Intr-un fel, au ceva important in comun: ideea de comuniune cu universul (divinitatea, viata).

4 răspunsuri:
daniela
| daniela a răspuns:

Budism = religie întemeiată în India în sec. VI-V î. e. n. de către Buddha, propovăduind pasivitatea şi supuşenia în faţa destinului, scufundarea în nefiinţă (nirvana) şi renunţarea la plăcerile vieţii.
animism = formă primitivă a religiei, când oamenii credeau în spirite şi în existenţa unor duhuri ale obiectelor (plante, ape etc.); spiritualizare, personificare a forţelor şi a fenomenelor naturii
crestinism = ansamblul religiilor la baza cărora se află credinţa în persoana şi învăţăturile lui Iisus Cristos

regis
| regis a răspuns:

Exista diferente si intre un chibrit si altul, de ce nu ar fi si intre oameni? Diferentele sunt nenumarate, eu cred ca de fapt cauti asemanarile.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

S-a dus ocomisie crestina la un calugar budhist si i-a citit din noul testament la care el aspus; Il cunosc e Budha la care atrebuit sa i se dea dreptate. El simtise divinul si atunci mai are importanta cum ne cheama?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Fiecaere crede în ceva, se roagă la ceva, aduce jertfe în diferite moduri, etc.
Pa, pa.

Întrebări similare