Chiar dacă cursurile școlare au fost suspendate, elevii de clasa a VIII-a își pot continua pregătirea pentru Evaluarea Națională și online. Cadrele didactice s-au organizat, astfel încât materia să ajungă la voi într-un format atractiv și ușor de înțeles.
Un astfel de cadru didactic este și Cristina Tunegaru, profesoară de limba română care ține cursuri online pe Facebook. Sunt aprofundate subiecte de teorie literară și gramaticală - text literar liric, epic, dramatic, text nonliterar, specii literare pentru examen, elemente de vocabular, fonetică, ortografie, punctuație, propoziții subordonate, părți de vorbire și categoriile lor gramaticale etc. De asemenea, oferă recomandări, sugestii de rezolvare a testelor de evaluare, iar voi puteți trimite documente cu rezolvări de teste, exerciții, compuneri la adresa de email cristina.tunegaru@gmail.com.
Cursurile sunt transmise live aici https://www.facebook.com/people/Cristina-Tunegaru/100010042126714 și rămân înregistrate pe Facebook.
Daca aveti nevoie de ajutor pentru a intelege materia la anatomia umana, pot ajuta si eu
Nu ar fi prea mare efort, dar
Ministerul Invatamantului ar putea realiza un site pe un server serios, de unde toti elevii sa vizioneze ORICARE lectie din TOATE nivelele de invatamant scolar, explicate de cate 3 profesori, fiecare wxplicat pe intelesul fiecarui tip de intelegere a elevilor.
Am vazut asemenea lectii presate in alte limbi din alte tari si practic orcare elev intelege oricare lectie in careva explicatie! Durata unor asemenea filme (cu 3 explicatii diferite) este de cca 60 minute si se pot viziona de oricine, la orice ora.
Noi avem o problema mare cu invatatul elevilor: profesorii predau lectiile "la cronometru", iar daca elevul nu intelege, atunci ramane cu nota scazuta in loc sa INTELEAGA mecanismul celor predate. Iar daca nu intelege, se va refugia in discutiile pe retelele de socializare, unde va invata ce aude, lşa nivelul intelesului si priceperii lui, ce a cumulat (care deseori este de nedorit, chiar antisocial etc.).
Perfect. Astfel cei care vor o pot lua inainte cu materiile la care au lucrat mai mult si trec mai repede, si se pot axa doar pe ce nu stiu inca.
O idee foarte buna, consider ca ar trebui sa fie o normalitate asa ceva mai ales acum cu închiderea școlilor
Eu consider sa fie o normalitate indiferent daca planeta arde sau nu. Majoritatea scolilor au profesori vaide ei, iar educatia este considerata gratuita, deci sa fie cursuri online disponibile, de la cat mai multi profesori posibil, de la clasa 1 pana la clasa a 12-a, si acestia sa fie platiti suplimentar pentru asa ceva.
Nu stiu cum e pregatirea pentru evaluarea nationala, dar la cum am vazut eu ca li se explica viitorilor absolventi de liceu la matematica (de ex.) integrarea prin parti in 30 de minute, ma indoiesc ca cineva va si intelege ceva.
Mi se pare corect! iar daca vin! trebuie musai numai cu masca! eventual si manusi!
Mi se pare total greșit să atribui meritele unei persoane tuturor cadrelor didactice, care n-au făcut nimic special "Cadrele didactice s-au organizat, astfel încât materia să ajungă la voi într-un format atractiv și ușor de înțeles.".
E trist faptul ca trebuie sa căutam in alte locuri materialele ce ne trebuie pentru școala.
Sunt eleva in clasa a12a și va spun sincer ca este jale. Profesoara mea de la liceu, profesoara ce preda materia la care voi da și bac nici pana astăzi nu a terminat materia pentru simulare, dar pentru bac și o propoziție informativa nu am văzut in aceasta luna de la ea.
Acel program "Telescoala" este o porcărie. De la prima lecție la romana am spus ca eu dacă învăț acele comentarii nu iau examenul. Prost structurate și sa nu mai spun ca se predau și informații greșite.
Sunt in clasa a VIII-a si cred că nu voi lua note mari la E.N, cel puțin la mate fiindcă nu înțeleg nimic când fac lecții singur acasă fără profesor
Https://www.viralo.in
viral bollywood
[url=https://www.viralo.in]viral bollywood[/url]
Tot pentru EN la lb romana, eu urmaresc si pagina asta https://www.facebook.com/Pregatire.de.nota.10/
Sunt chestionare utile, de recapitulare.
Cudrici_Ioan_1990 întreabă: