Da, este adevarat. Am gasit ceva care sper ca iti va fi de folos:
http://www.parohiamacin4.org/sinuciderea.htm
Mda, se face slujba, cu groapa...cu alea alea...
Doar ca popa nu mai canta soborul sau ce se canta in general, nu stiu
Nu neaparat care se spanzura, ci sinucigasii in general! dap, corect...
Nu prea e adevarat. Un apropiat de-al meu s-a sinucis acum 10 ani si in afara de faptul ca nu i s-a permis sa intre in biserica sa i se faca slujba, restul inmormantarii a fost cum e la toata lumea. Se jeleste, se aprind lumanari. Si pomenile sunt permise tocmai pentru a-i salva sufletul, de a-l duce spre lumina, cel putin asa spune traditia la mine, in Moldova.Se fac pomeni timp de 7 ani si dupa, daca vrei.
Da! Este adevarat! Acum mai depinde si din ce parte a tarii esti.Chestiile astea difera de la sat la sat.Fiecare cu traditiile lor...Se spune ca este mana diavolului.
Am auzit câteva chestii de genul, dar ştiam şi câteva persoane care s-au spânzurat şi nu s-a procedat astfel.
Dar de ce întrebi? Te bate gândul să încerci?
Eu stiu doar ca nu sunt ingopati cu toate celelalte morminte...adica undeva in afara cimitirului pentru ca se zice ca si-a luat singur viata si oamenii nu au puterea aceasta, si Dumnezeu.Asa se zice.
Sinuciderea este un pacat foarte mare. Da, este adevarat ca nu este bagat in biserica omul care isi ia viata, nu i se face slujba si nici cele necesare pentru inmormantare.Incearca sa te gandesti cat mai putin la sinucidere.Sunt multe momente in viata cand ne gandim la tot felul de lucruri, printre care si la moarte.Ai grija de tine si incearca sa depasesti momentul.
Eu stiu de la un calugar ca odata unu so spanzurat si in noaptea dinaintea inmormantari o ploat si o umplut groapa cu apa si dimineata au chemat popieri sa scoata apoa si vreo 3 ore au sat cu motopompe si nu au reuzit asa ca o trebuit sa lege de sigru catiiva bolovani...straaniu... ica pamantul nu vroia sa primeasca trupul unui asa pacatos...
Eu stiu de la un calugar ca odata unu so spanzurat si in noaptea dinaintea inmormantari o ploat si o umplut groapa cu apa si dimineata au chemat popieri sa scoata apoa si vreo 3 ore au sat cu motopompe si nu au reuzit asa ca o trebuit sa lege de sigru catiiva bolovani....straaniu ...ica pamantul nu vroia sa primeasca trupul unui asa pacatos...
Da, este adevarat. Sinuciderea este un pacat foarte mare...inseamna sa mergi impotriva lui Dumnezeu care ne-a dat viata ca s-o traim si sa ne bucuram de ea... se spune ca cei ce se sinucid ajung in iad...