| Goddessss a întrebat:

Este adevărat ca dpdv biologic 2 persoane cu ochi albastri NU pot sa facă copii cu ochi caprui, dar 2 cu ochi caprui pot sa dacă copii cu ochi albastri?

17 răspunsuri:
| RxTx a răspuns:

Dacă îmi permiți o glumă : " depinde de poștaș "

| RoCkKiD a răspuns:

Nu e adevarat. E rar ce-i drept. dar doi pariti cu ochi albastrii pot avea un copil cu ochi caprui.

| Catrice a răspuns:

Străbunicii mei aveau ochi căprui si bunica ii avea verzi. Cam așa cu toată familia inclusiv unchi, veri, mătuși...din tot familionu' numai eu am ochi albaștri laughing ma rog moștenire de la unul din părinți din afara listei de mai sus.

| mariusalex2019 a răspuns (pentru Catrice):

Si eu am strabunici cu ochii albastri, copiii mei au sanse la aceasta gena?/

| Goddessss explică (pentru mariusalex2019):

Da, dar rar

| Catrice a răspuns (pentru mariusalex2019):

Aaa n-ai înțeles... nimeni din familie n-avea ochi albaștri înafară de tata si in familia lui era aceeași situație (ma rog frate-su mai avea). Dar ținând cont ca gena pentru ochi albăstri e recesiva, sa zicem ca ar fi undeva la vreo 28, 53% șanse.

| Celcestietot a răspuns:

Eu aș zice că nu... nu poți controla genele.

| Goddessss explică (pentru Celcestietot):

Am văzut un tabel si chiar părea adevărat si era explicat tot geneticul.
ce e adevărat, eu nu am văzut niciodată doi părinți cu ochi albastri sa aibă copii cu ochi caprui.
in schimb dacă e unul cu albastru și unul cu caprui se poate jumate jumate

| Celcestietot a răspuns (pentru Goddessss):

Stiu si eu acel tabel, dar uite altul aici :

https://imgur.com/a/NRkpPas

Deci, nu este imposibil, cel putin mutatia genetica.

| JicaContra a răspuns:

Am citit un articol la un moment dat cu o femeie de culoare, in state, care plimba un copil alb, blond, cu ochi albastrii si au arestat-o ca l-a rapit, dupa care s-au trezit ca de fapt e chiar al ei

deci, nimic nu e imposibil

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Melanina se pierde dar nu se castiga, decat genetic se mosteneste.
Acum depinde poate conteaza si bunicii, eu de exemplu am culoarea pielii mai "intunecata" decat parintii mei.

| Michaeel a răspuns:

De aia eu prefer ochii verzi :D
https://www.google.com/......ps?/search aici ai un chart cu procentajele legate de culoarea ochilor, aparent daca 2 persoane au ochii albaștri sunt 99% șanse ca copilul lor sa aibă, de asemenea, ochi albaștri. Daca doua persoane au ochii căprui sunt 75% șanse ca copilul lor sa aibă ochi căprui si doar 19% sa ii aibă albaștri.

| Goddessss explică (pentru Michaeel):

Deci bine ziceam eu. e imposibil ca 2 cu ochi albastri sa aibă un copil cu ochi caprui. Am văzut toată explicația genetica.

| Andrei200202 a răspuns:

Bunicul si bunica mea au ochii caprui si tatal meu are ochii albaștri.
Maica mea are ochii caprui si taicamiu albastri însă, din toti 4 care suntem, nici unul dintre noi nu avem ochii albastri.

| aneliram a răspuns:

Depinde de genele mstenite de la părinți.

| Izzabella a răspuns:

Ba din potriva, este posibil. Daca ambii parinti au gena recesiva de ochi albastri/maro ( de la bunici, strabunici etc), este o posibilitate foarte mica ca(,) copilul sa aiba ochii maro/albastri.

Întrebări similare