Nu cred ca este adevarat.
Este adevarat ca s-au schimbat prevederile privind evaluarea nationala si admiterea in liceu, prin modificarile de anul trecut la L.1/2011 a educatiei nationale dar acestea se vor aplica doar incepand cu generatia de elevi care incep cl. a V-a anul viitor, deci doar din 2019, citez:
"(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (1):
a) măsura introducerii clasei pregătitoare în învăţământul primar intră în vigoare începând cu anul şcolar 2012-2013;
b) evaluarea naţională organizată la finalul clasei a VIII-a se va desfăşura în conformitate cu prevederile prezentei legi începând cu generaţia de elevi care începe clasa a V-a în anul şcolar 2015-2016;
c) examenul de bacalaureat se va desfăşura în conformitate cu prevederile prezentei legi începând cu generaţia de elevi care începe clasa a IX-a în anul şcolar 2015-2016;
d) admiterea la liceu se va desfăşura în conformitate cu prevederile prezentei legi începând cu generaţia de elevi care începe clasa a V-a în anul şcolar 2015-2016."
Sigur ca prevederile legii nu sunt batute in cuie, mai ales la noi, legile se modifica destul de des si legea educatiei nationale s-ar putea modifica iarasi. In orice caz modul de admitere pentru 2015 va fi stabilit printr-un ordin al MEN, de obicei la inceputul anului scolar.
Bună!
Deocamdată NU s-a anunţat nimic oficial!
Vom vedea ce schimbări apar ( dacă se vor face ) când va apărea Ordinul MEN privind Evaluarea Naţională 2015
Toate cele bune.
Si eu am auzit varianta aceasta..sincera sa fiu, noi, cei de anul acesta care au intrat la liceu, am avut noroc.Ramane sa vedem daca se schimba iar legea.
Nu se stie se spune ca trebuie sa iei la mate peste 5 si la romana peste 5 deci nu se va sti pana la anul viitor!
GabriiiiiElla întreabă:
Anto100 întreabă: