| Alexx234qw a întrebat:

Este adevărat că la facultatea de Litere și respectiv, la factultatea de Matematică noțiunile pe care le-ai învățat în liceu nu se mai studiază?
Adică la celelalte facultăți precum: facultatea de biologie, istorie, geografie noțiunile studiate în liceu se refac (sau măcar se reamintesc).

12 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Depinde de facultatea respectivă și pe ce profil mergi. eu sunt la litere pe limbi străine și la ambele limbi a trebuit să am baza deja formată și se adăugau noțiuni de specialitate cum ar veni. dar există și limbi unde i-a luat de la 0 (de exp spaniola )

| Catrice a răspuns:

La facultate se continuă ce ai studiat în liceu.
Asta e ideea, ca îți suplimenteze cunoștințele acumulate în acei 4 ani.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Fals.

Matematica din liceu presupune in clasele a 11a si a 12a matrici+determinanti, derivate, integrale, structuri algebrice.
La facultate la matematica vei folosi toate aceste notiuni la toate materiile de mate.

Cum aici se reiau si se folosesc notiunile din liceu, si la celelalte facultati e la fel.

| Alexx234qw explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Dar trignometria, geometria? Funcțiile? (Capitole importante în matematică).

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru Alexx234qw):

E o materie numita "geometrie", oare ce oi face.
Trigonometria e folosita si la analiza de liceu, iar functiile compun analiza.

| laSoledad a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Cred ca se referea daca o sa mai treaca o data prin acele notiuni ("noțiunile pe care le-ai învățat în liceu nu se mai studiază?"). La facultate, predandu-se tot un alt curs in fiecare saptamana, n-o sa stea sa mai treaca o data prin teoria lor foarte mult. Probabil c-o sa-si rezerve cateva ore la inceput pentru asta, dar se astepata sa le stie deja destul de bine. Si la facultatea mea am avut mate unde ne-a reluat anumite notiuni din 11-12, dar am avut, de exemplu, si econometrie (tot mate), unde s-a astepat sa stim deja notiunile importante. Am avut, de exemplu, sa rezolvam probleme financiare de compunere de indici si de evaluare a titlurilor bursiere, toate bune si frumoase la calcul, pana cand a trebuit sa le rezolvam prin integrale si derivate. "Na, poftim, aflati raspunsul!" Cine si-a mai amintit metodele de rezolvare, bine, cine nu, a asteptat dupa tabla. laughing

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru laSoledad):

Da, poate ai dreptate, la asta s-a referit.

Exista si seminarul unde profesorii neingamfati scriu pe tabla unele formule.
La sisteme dinamice, unde studiam despre implicatiile matematice asupra modelelor din viata reala, ca de exemplu modelul de crestere al populatiei cu/fara recoltare, modelul evolutiei unei boli, ne lasa si la testele de la seminar cu o foaie pe care sa avem scrise derivate si integrale - ca sa nu gresim spre final cand calculam solutia.

| laSoledad a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Da si pe noi ne-a lasat cu tabelul de derivate. Dar la statistica a fost mai greut, ca acolo a trebuit sa retinem toate formulele.

| Dalmore a răspuns:

N-ai luat bacul degeaba, se presupune că dacă ai ajuns la facultate deții deja anumite cunoștințe, ei doar te ajuta sa le continui/aprofundezi.

| laSoledad a răspuns:

E foarte logic. In liceu astea 2 materii, romana si matematica, se baga in capul elevilor la maxim. Iar universitarii se asteapta sa faci o analiza avansata pe text, se asteapta sa scrii un eseu coerent, se asteapta sa-i rezolvi niste integrale sau determinanti. Ca sa poata cladi mai repede alte cunostinte pe cele dobandite deja. E ceva de bun simt. Insa cum biologie si geografie n-ati facut atatea ore in liceu, e normal sa va reintroduca in anumite teme.

| Justme1997 a răspuns:

Pentru cea de Litere este in mare parte adavarat. De Junimea &co. nu scapi

| brokxy a răspuns:

Bine ca nu m-am dus la litere acolo e cel mai greu haha laughing