Nici nu poți compara socializare cu câțiva prieteni cu socializarea de la școala. Sa fim realiști și serioși.
La noi, nu ține și NU va ține incă măcar o mie de ani! Motivele le știi și tu și sunt date de construcția noastră intrinsecă
Buna.Nu e rau, doar ca mentalitatea aceasta nu e deloc acceptata in Romania, cel putin nu in prezent, mai ales din punct de vedere legal.Presimt ca va intra, asa timid, in normalitate abia peste 20 de ani.Iar varianta cu parintii nu stiu cat e de ok, maidegraba as miza tot pe cadru pregatit. Insa, atat timp cat profesorii se comporta ca niste functionari publici, e clara treaba... Mai intai trebuie sa invete cum sa intre in mintea copiilor etc. sa exceleze in sistemul actual, abia apoi in homeschooling.Cred ca sunt niste etape peste care nu se poate sari?
https://ziare.com/homeschooling-romania/homeschooling-romania-1749757
Homeschoolingul nu e o solutie chiar buna.Un copil are nevoie sa socializeze si sa se intalneasca cu diverse situatii in viata, sa cunoasca atat oameni buni cat si pe cei rai sau de proasta calitate.
Mai bine il dai la o scoala privata, aici nu vin toti taranoii si copilul are si invatamant de calitate dar si colegi de calitate.
Se poate face foarte ușor homeshooling in Romania, numai că materialele didactice vor fi in limba Engleză, nu ai nevoie de profesor, ai niste materiale pe care copilul trebuie sa le parcurgă, iar părintele trebuie să îl supravegheze și să îi de-a niște teste la finalul fiecărei material parcurs iar aceste teste trebuie trimiste către o instituție care se ocupă cu aprobarea lor. Copilul poate să susțină examenul de bacalaureat după terminarea materiilor. Treaba asta se poate face în România, eu unul nu am copii, dar am multe cunoștințe care fac așa ceva. Singura problemă după cum am spus este că materia e in limba engleză, dar dacă faci de mic homeschool-ing nu e deloc o problemă.
anaadiaconu întreabă: