Am terminat-o in 2003, si cum nu mi-a stricat, asa nu mi-a ajutat.
Toti fostii colegi care lucreaza in bransa au salarii de la foarte mici la medii, iar cei care au salarii mari nu lucreaza in domeniu.
Destinele facultatii se intrepatrundeau la un moment dat cu cele ale Institutului pentru Cercetarea Calitatii Vietii, cu care avea in comun, pe langa decan, respectiv director (prof. Catalin Zamfir) diversi profesori, respectiv cercetatori. Studentii merituosi si care stiau sa se bage sub pielea cui trebuia (sotia decanului si sefa catedrei de Asistenta Sociala, prof. Elena Zamfir, e o rampa de lansare pentru cine stie cum sa se dea bine pe langa ea) puteau aspira la o cariera in cercetare.
Restul... Dumnezeu cu mila si cu pilele.
La o adresa cu nume rezonant: http://193.231.1.4, se mai afla diverse informatii de relevanta discutabila despre respectivul stabiliment.
Eu nu zic nici de bine, nici de rau... E o diploma usor de obtinut, care, in contextul potrivit, poate prinde bine.
Un sociolog e un tip care, prin definitie, studiaza. Studiaza teorii sociale, relatii sociale, antropologie, evolutia si existenta intregii retele vii careia-i zice, atat de generic, "societate", si care, in sine, ar fi foarte interesanta, pentru cine are chemare la asa ceva. La nivel foarte mercantil, sociologul e ala care pune la punct studii sociale, sondaje, chestii de genul asta. Din pacate, cu chemare sau fara, umila mea parere e ca nu deprinzi nimic din ce-ar trebui in facultatea cu pricina, dar macar iti da o orientare. Dar asta e valabil pentru orice facultate din peisajul romanesc. Asa ca... succes! Macar e o facultate (relativ) usoara.
Invatati la Marginean, e cel mai dur din facultate. La restul... merge.
Cat despre materii:
...Introducere in sociologie, Sociologie generala, Statistica sociala, Istoria sociala a României, SPSS, Psihologie sociala, Politici economice europene, Didactica disciplinelor socio-umane, Drepturile omului si teorii antidiscriminatorii, Sociologia familiei, Sociologie rurala, Analiza multivariata, Teorii sociologice contemporane, Sociologie politica, Sociologia relatiilor interetnice, Planificare familiala, Psihosociologia organizatiilor, Calitatea vietii, Dezvoltare comunitara, Marketing, Politici ale ocuparii fortei de munca, Sociologe Medicala, Psihologie sociala, Sociologia familiei, Drepturile omului, Introducere in drept...si multe altele, acestea sunt doar o parte ce mi le amintesc.
Iar practica, o mica parte o faci in laboratoturul de informatica iar restul pe teren... cercetare, culegere de date, etc.
Multumesc mult! Mi-a dat de gandit raspunsul tau... exact asta vroiam sa stiu.
Cu placere