anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Este corect sa ascultam glasul constiintei?Cei care poseda asa ceva sunt invitati sa raspunda,eventual sa aduca argumente pro /contra.

9 răspunsuri:
| EstiFericitaSauTrista a răspuns:

Glasul constiintei,inseamna instinctele.

Corect?

Da si nu.

Cateodata trebuie sa mai faci si mici exceptii.

Daca nu te-ai transforma intr-un robot.

Avem nevoie si de gandirea logica cat si de gandirea emotionala.

Dar in general gandirea logica e cea mai buna, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fi dur tot timpul, doar sa fi emotional cu cine merita.

| 傻瓜的毫不相干 a răspuns (pentru EstiFericitaSauTrista):

Stii,constiinta nu actioneaza intotdeauna conform propriilor instincte.Probabil ai citit despre oameni care si-au pus viata in pericol in unele razboaie doar pentru a-si ajuta semenii. Daca ar fi fost un gest instinctual, te-ai fi asteptat ca toti sa faca exact acelasi lucru! Daca nu l-au facut inseamna ca propria lor constiinta nu le-a dictat asta.Nu este nevoie de logica sa faci astfel de fapte, cred ca e nevoie de cu totul altceva.Asadar,raspunsul tau...

| EstiFericitaSauTrista a răspuns (pentru 傻瓜的毫不相干):

Daca e vorbim de chestii,care nu implica coonstiinta,atunci trebuie sa vorbim de anarhism.

Ai vrut un raspuns care implica constiinta,l-ai primit.

Pai tocmai ce ziceam? nu e nevoie de logica, e nevoie de empatie.
Nu am zis explicit credeam ca iti dai seama.

Ori logic, ori emotional, ori fara coonstiinta.

Alegerea este a ta.

| 傻瓜的毫不相干 a răspuns (pentru EstiFericitaSauTrista):

Nu,nu pot fi de acord cu acest rationament. Spui ca ai dat un raspuns care implica constiinta,dar raspunsul tau este potrivit cu valorile si cunostintele tale,cu gradul de apreciere pe care il ai fata de ceea ce te inconjoara.Mi-am dat seama, nu este nevoie de semnale pentru asta! Intrebarea mea doreste sa atinga un aspect mult mai profund, in fine...

| EstiFericitaSauTrista a răspuns (pentru 傻瓜的毫不相干):

Ti-am aratat o parte din rationament.

| muhuaxela a răspuns:

Glasul constiinetei iti spune ce e bine si ce e rau, cand faci ceva rau te mustra contiinta(daca o ai, in ziua de azi e posibil sa nu mai ai asa ceva, depinde de ce educatie ai primit!)

| seagate a răspuns:

Ar fi prea simplu.In realitate exista mult mai multe voci (fiecare le da nume dupa priceperea lui)si doar cine stie sa deosebeasca glasul constiintei are de castigat.Te asigur ca sunt foarte putini cei care reusesc.Cei mai multi confunda constiinta cu altceva.

| 傻瓜的毫不相干 a răspuns (pentru seagate):

Eu stiam despre constiinta ca este capacitatea de a ne privi si a ne evalua actiunile. Este ca si cum o voce din interiorul nostru ne-ar spune daca am facut bine sau rau.A nu stii sa faci distinctie intre "mai multe voci" insemna a nu tine cont de glasul constiintei, a-ti face de cap! Si cum confunda unii constiinta cu altceva, poti fi mai explicit?

| seagate a răspuns (pentru 傻瓜的毫不相干):

Sunt mai multe voci in functie de egourile dominante, diferenta se poate face dupa ani de autoobservare si disciplina.