Depinde și cu cine o înveți.
Eu am vrut să învăț rusa și am mers la o clasă a noua unde se făcea a 2 a limbă rusa.
Am dat peste o rusoaică împuțită care ne scădea câte un punct pentru că uitam câte un semn moale și m-a scârbit de limba rusă, și nu am mai învățat limba rusă.
Acum cea mai necesară limbă este engleza, după asta este spaniola, apoi franceza, iar rusa este mai după aia.
( Eu nu suport să aud vorbind nemțește, chineză sau japoneză sau coreeană sau indiană sau arabă sau ebraică, șamd.).
Buna:***
Nu prea.Cel putin mie nu mi se pare
Am inceput sa invat rusa prin Septembrie.Mi-am cumparat o carte..Am gasit pe net niste ideii despre gramatica si asa a inceput aventura mea..Acum ma descurc destul de bine..Si sunt mandra de asta... Tinand cont ca am reusit singura
Îmi poți zice și mie te rog cum se numește cartea!
Orice limbă străină este greu de învăţat, asta datorită automatismelor lingvistice pe care ţi le-ai format de mic.În esenţă, limba rusă este destul de grea, depinde acum de eforturile şi cerinţele pe care ţi le impui.
Eu am invatat 4 ani rusa si nu stiu decat 10 cuvinte spre rusinea mea. Asta pentru ca am avut un profesor prea bun si ii era mila de noi. In schimb a fost exigent la invatarea alfabetului. Inca mai stiu sa citesc datorita lui dar nu as mai repeta experienta asta.
Nu e greu nici deloc, dar nu prea cred ca ai nevoie, pentru ca rusa se foloseste in rusia si in moldova mai putin, daca ai nevoie de ceva te pot ajuta, am invatat rusa 7 ani la scoala si o cunosc ) p.s sunt din RM