E o faza trecatoare,nu te ingrijora.
Esti foarte tanara inca si nu ai invatat sa iti controlezi emotiile,batatile inimii si la emotii puternice,organismul tau o ia razna,sangele iti circula cu o viteza mult mai mare cu rezultatul sa te inrosesti ca un rac.
Probabil nu te simti deloc bine devenind tinta de interes a profesorului si a intregii clase si ai senzatia ca si daca iti scapa creta din mana vei fi umilita si ironizata o viata intreaga!
Lucrurile nu stau asa si vei intelege in timp ca nimeni nu e perfect si cu cat te accepti mai repede asa cum esti,cu atat mai bine!
Emotivitatea ta se va topi incet,pe masura ce vei detine un control din ce in ce mai mare al sentimentelor si sensibilitatilor tale.
Ar trebui sa pleci de la ideea ca toti cei din jurul tau,si colegii si profesorul si eu care-ti scriu acum,avem lucruri care ne scot din rutina obisnuita,care ne sensibilizeaza, care ne streseaza, doar ca am invatat sa le ascundem mai bine, sa le controlam ceva mai bine decat tine.
Roseam si eu ani intregi, chiar si cand salutam un profesor pe holul liceului.Nu-mi placea sa ies in evidenta cu nimic...
Ajunsa la facultate,roseata a inceput sa dispara,pentru ca ma stapaneam mai bine,respiram adanc si factorul psihologic incepea sa-si puna amprenta asupra mea,incepusem sa pricep ca perfecta nu voi putea fi niciodata si sa ma accept exact asa cum eram.
Asadar,@raza deluna,accepta-te fara sa te judeci si intelege ca nimeni nu e perfect, controleaza-ti respiratia si bataile inimii, respira rar si adanc de fiecare data cand ai emotii si roseata va aparea din ce in ce mai rar.
Desi, fetele care rosesc sunt adorabile, sa stii!
Multumesc frumos pentru sfaturi! :-)
Multumesc pentru sfaturi!
Ma bucur ca am putut sa-ti fiu de folos.
La orice ora? poate iti e mai greu la anumiti profesori si daca ai si un ten deschis se vede si mai bine
daca simti un profesor mai deschis incearca sa te relaxezi, sa zambesti putin la tabla, la cei seriosi(de obicei batranii) incearca sa faci ce trebuie cu calm si nu lua in seama diversele comentariii pe care le fac, mi se intampla si mie sa ma blochez si am zis ca-mi bag *** si ii iau la glume chiar daca nu le gusta si daca ma ameninta cu nota stiu sa rezolv si n-am nici o problema, numai ca nu sunt preferatu lor
Scuza ma ca te voi jigni!
Dar sunt ferm convins ca atunci cand stai. in fata unui ...baiat... pur sai simplu nu ai nimic.))
E ceva normal poate esti timida
mai ales cand sta tata clasa cu ochii pe tine
Stai linistita si nu iti fie teama daca gresesti, ai sa vezi ca ce inveti la scoala iti va folosi prea putin in viata (iti spune un om cu facultate). Ai dreptul sa gresesti si sa te doara in cot de ce spun profesorii si colegii ca nu de la ei o sa iti vina tie banii mai tarziu. Lasa tocilarii sa viseze ca fac ceva nobil cand ei nu fac decat umbra...Recomand sa inveti o limba straina, asta nu strica niciodata (chiar mai multe daca poti)...
Ba, eu sunt rosu si cand sunt linistit, multe imi spun ca e dragut ca rosesc, desi e greu de spus cand rosesc si cand nu, dar cand rosesc cu adevarat sunt mai rosu ca rujul lor... Ce pot spune, ma simt sanatos , asa se zice la tara, desi nu stau la tara... Mie imi plac fetele care rosesc.
Daca esti mai timida, da, daca de obicei te simti bine in public ar trebui sa nu rosesti, poate tie frica sa gresesti.
Capul124LuA întreabă: