Da, se poate scade nota si din cauza unui scris urat, fiindca nu este descifrabil sau corect.
Dap, eu am scris de doctor inca din scoala generala. Deci daca as fi fost depunctat pentru scris urat, n-as mai fi absolvit niciodata.
Fosta doamna de engleza din generala mergea pe principiul scrisului corect chiar daca era urat, conta sa fie scris corect
Nu înseamnă că îți scade o notă. Probabil 0.50 sau mai puțin. Dar sincer nu așa de mult.
Pentru spațiu este prea de tot. Ar trebui să îți scadă 0.20 acolo.
Și da, și nu. Ceea ce ai descris tu nu are treabă cu scrisul urat la propriu, însă sunt intr o strânsă legătură. Daca scrii urat, labartat și nu lași spatiu la margine vei fi depunctat pentru lizibilitate și așezare in pagina. Nu ești depunctat pentru că scrii urat, ci pentru că scrii atât de urat, încât nu se înțelege ce scrii ( lizibilitate, care include și ștersături, tăieturi etc ). Cu siguranță că dacă scrii frumos și ești ordonat vei lua un punctaj mai mare, însă daca nu știi nimic tot nota mica vei lua indiferent de cum scrii.
Nici doctorii n-au un scris caligrafic, doar ca trebuie tinut cont si de alte aspecte.
Poti scrie heroglife dar sa aiba alte plusuri.
De exemplu sa tii cont de asezarea in pagina, de ortografie, de semne de punctuatie.
Atata vreme cat si alea sunt indescifrabile, nota e mai mica decat ar trebui sa fie.
Unii profesori sunt prea comozi sau prea stricți si facand chestia cu "nota scazuta" cred ca fac un elev sa-si schimbe scrisul.
Straduieste-te sa scrii putin mai frumos, strange putin cuvintele(ca sa nu mai fie labartate) si vezi daca se schimba ceva in legatura cu notele tale.
anonim_4396 întreabă: