Noi ca oameni vrem sa cunoaștem cât mai multe, așa ca de-a lungul vieții căpătăm mai multe interese.
Odata ce știe destul de mult despre un domeniu omul are tendința sa îl abandoneze și sa aleagă altul ca arie de interes.
Un parcurs asemanator am avut si eu. Citeam filosofie, mitologie, texte spirituale, insa aveam perioade cand ma indepartam, cand tindeam spre partea materiala.
Din pacate asta e tendinta in societatea zilelor noastre. Sunt prea putini cei care vor cu adevarat sa se autocunoasca si asta duce la o decadere tot mai accelerata a umanitatii. Viata cotidiana te prinde in mreje, iti ofera atatea iluzii. E foarte usor sa te abati din drum, sa vrei bani, putere, ranguri, sa acumulezi cunostinte in diverse domenii, sa te simti superior altora, etc.
Daca vrei sa evoluezi la nivel interior, trebuie sa te tii ferm pe pozitii, sa rezisti la miile de tentatii ale lumii exterioare.
Sa iti iei timp in fiecare zi, ca sa observi ce faci, ce gandesti, cum iti petreci timpul, ce e cu adevarat important si ce nu.
Da, e important sa urmezi o facultate, sa inveti si sa obtii un job. Insa daca vrei sa te autocunosti, asta nu trebuie sa te acapareze in totalitate. Sa ai mereu prioritatile bine stabilite; altfel viata merge pe pilot automat. Ne trezim intr-o zi batrani, iar la interior aceeasi dintotdeauna, doar cu prea putin timp ramas, pentru a mai schimba ceva.
Materialul trebuie echilibrat cu spiritualul, in fiecare zi.
Cred ca ajuta si sa cunosti alte persoane, cu preocupari similare.
Daca nu ai chef sa mai citesti, poate preferi mai mult cartile audio, sau poate o parte mai practica (meditatie, qi gong, etc). Practica e la fel de importanta ca si studiul. Fara practica, totul ramane la nivel teoretic, intelectual. Cu timpul interesul dispare, se uita pana si partea teoretica. Asadar, pentru a aduce cunoasterea din minte in inima, pentru ca ea sa-si faca efectul, trebuie pusa in practica (presupunand ca o persoana a gasit deja in prealabil o cale buna de dezvoltare).
anonim_4396 întreabă: