| Narsha a întrebat:

Eu am lipsit de la scoala cand a predat trasaturile legendei si nu gasesc nicaieri ca trebuie sa invat asta pentru teza...nu va cer sa-mi faceti temele doar un link de unde pot lua trasaturile legendei va rog!

7 răspunsuri:
| ELD a răspuns:

LEGENDA

Legenda:cuvantul vine din francezul légende si se traduce "ceea ce trebuie citit".

Legenda este o specie a genului epic mai ales in proza dar si in versuri redusa ca dimensiuni in care prin intermediul miraculosului sau fantasticului, se da o explicatie unor fenomene, intamplari sau originii unor lucruri.

Prima data termenul se foloseste in biserica catolica si denumea o carte ce cuprindea povesti din viata unor crestini sau a sfintilor.

Mai tarziu numele cartii, ca legenda, a trecut asupra povestirilor insasi. Legende cu subiect din viata sfintilor au cunoscut o mare inflorire in Evul Mediu. Legendele sunt de mai multe tipuri:

1.Religioase-povestesc vietile sfintilor

2.Istorice-reprezinta o interpretare a evenimentelor istorice dar intr-un mod fantezist, fiind o adaptare la modul de cunoastere a omului obisnuit

3. Mitologice-sau etiologice(explicative) se atribuie originea cosmosului, astrelor, pamantului, florei si faunei, unor fapturi imaginare. succes la tezabig grin

| Floreenofficial a răspuns:

Http://www.google.ro/......tp?/search
si poti cauta si legend in engleza ca sigur gasesti mai multe rezultate.

| Yang a răspuns:

*

Legenda – s. a gen. epic in versuri sau in proza in

care se impleteste armonios realitatea cu fantasticul, in care se exprima geneza unui lucru, finite, fenomen, eveniment, istorie, eroi.

Tipuri de legende:

*

Istorice zoologice
*

Mitologice din pastori
*

Culte ("O sama de cuvinte" I. Neculce) populare
*

Nuvela- s. a gen. epic in proza de dimensiuni mai

mari decit schita si mai reduse ca romanul (cu un fir narativ), in care este prezentat un episod, un eveniment de mare importanta din viata personaj. Principal, cele secund. axinduse in jurul acestuia.

Particularitati:

*

Stilul obiectiv. Final tragic. Intriga relativ complexa.
*

Un singur fir narativ. Accentul se pune pe personaje.
*

Actiunea are loc pe un singur plan.
*

Schita- specie a genului epic in proza de

dimensiuni reduse ce infatiseaza o intimp- lare scurta, dar caracteristica unui personaj

Particularitati:

*

Caracter hazliu. Personaje tipice. Un adevar

veridic. Un singur fir narativ. Stil concis.

*

Caracter moralizator deschis

| vintageheart a răspuns:

Pai ii ceri unei colege sa va intalniti ca sa scrii sau sati dicteze la telefon.Eu asa mai fac happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eee... ce vrei sa-ti facdaca chiulesti?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nici eu nu-s stiu big grin