anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Eu am o problema. Nu sunt buna decat la engleza si franceza, dar din cate mi-au spus unii nu am nici o sansa sa am un job bine platit, cu limbile astea. O sa invat si spaniola, dar nu stiu ce o sa fac cu aceste limbi straine. Problema este ca fratele meu rade de mine, ca ma chinui sa fac o facultate, fac facultatea de litere. El mi-a zis ca mai bine ma fac vanzatoare si sa nu invat nimic, ca oricum degeaba o fac. Si ma tem sa nu aiba dreptate. Eu ma chinui sa fac o facultate si mi-as dori ca mai tarziu el sa nu se bucure ca am facut-o degeaba. E foarte rautacios si a zis ca ma vede el peste cativa ani cum o sa fiu somera si nu o sa ma angajeze nimeni. Poate suna imatur ceea ce spun, dar mi-as dori sa le dau peste nas, atat fratelui meu, cat si rudelor care au zis ca o sa nu o sa fac nimic cu aceasta facultate. Problema e ca nu stiu de unde sa incep. Mi-as dori foarte mult ca ei sa nu aiba dreptate. Am zis ca mai bine mor decat sa le dau lor dreptate. Mi-as dori ca peste cativa ani sa pot sa-i zic fratelui meu ca am ajuns undeva. Cum sa fac cu facultatea de litere? Sa ma transfer la alta facultate, unde nu am nici un talent? O sa fiu somera? Aici din pacate e vorba de bani, fratele meu se crede foarte destept, si de asta ma dispretuieste ca vreau sa fac o facultate,. El s-ar duce in strainatate si ar munci pe bani multi. Ar fi o alegere buna sa renunt la facultatea de litere? Am nevoie de un sfat si va rog sa nu ma luati in ras.

Răspuns Câştigător
| Gregory a răspuns:

Salutare! Cei care ti-au spus aceste lucruri sunt slab informati. Limba engleza este cea mai vorbita limba de talie internationala (excludem chineza) de pe glob si franceza este de asemenea o limba de baza in multe tari. Cu siguranta vei gasi o slujba dupa ce termini facultatea! Roaga-te la Dumnezeu pentru acest lucru, si de asemenea roaga-te si pentru rudele tale ca sa fie iertate pentru comportamentul inadecvat pe care il au. Esti norocoasa pentru ca, in primul rand, ai reusit sa intri la o facultate destul de grea, si este pacat ca dupa atata efort sa cedezi datorita unor comentarii absurde. Esti matura. Vezi-ti de viata si de viitorul tau! Continua ceea ce faci si nu te descuraja! Gandeste pozitiv!

6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E admirabil ca vrei sa faci o facultate, ca luptipentru viitorul tau si, crede-ma, nu se pune problema sa fii somera cu facultatea de litere. Urmeaza-ti visul, fa facultatea care iti place, perfectioneaza-te in domeniul care te atrag si pentru care ai inclinatie. Foloseste ambitia pe care o ai azi spre a fi cea mai buna si ai sanse sa ajungi extraordinar de sus. gandeste-te la un post de translator la lucrarile Parlamentului European, de exemplu, sau profesor universitar. Nu e deloc de lepadat facultatea pe care o faci tu. Ai incredere in tine si fii cea mai buna. Restul va veni de la sine.

| anonim24 a răspuns:

Cum sa renunti la facultate, stii cati sunt care nu au posibilitatea de a merge la o facultate? Am ajuns in vremurile in care nu mai poti sa te angajezi fara facultate, viitorul va fi limbile straine asa ca tine-te bine de easi fii mandra ca esti acolo

| www a răspuns:

Nu renuta la facultate, ai mai multe sanse sa fi somera fara facultate decat cu facultate.
Nu te mai lasa influentata de rudele tale, fa ce iti place, nu totul se reduce la bani.
"fratele meu se crede foarte destept, si de asta ma dispretuieste ca vreau sa fac o facultate,. " Fratele tau ori e prost ori nu stiuthinking
"El s-ar duce in strainatate si ar munci pe bani multi" Si ce ar face cu 12 clase? Aaa da ar merge la cules de fructe sau ar fura masini.
Daca tot ai intrat la litere, termina-ti facultatea, fa ce iti place, asa e cel mai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Astepta sa termini facultatea pe urma s-o ivi ceva si pentru tine, mergi la targurile de job-uri, cauta pe net, intreaba-ti rudele daca stiu cate ceva de ceva posturi prietenii vecinele, foloseste orice informatie care sa te ajute, de moare nu se moare asta sigur.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De foame scuze.

| minelly a răspuns:

Nu trebuie sa renunti la facultate. Te poti angaja ca traducator sau profesor. Oricum ai mai multe avantaje cand ai o diploma.