Unde "pe acolo"? La ecuator? Nu stiu cum era in 1930 dar stiu cum era in vremea copilariei mele. Vara cald de te topeai, o saptamana cel mult doua. Apoi dadea o ploaie si racorea tot. Iarna frig si cu zapada multa. Cine era disciplinat nu mirosea vara. Apa, sapunul si parfumurile nu sunt inventii ale generatiei tale. Parfumul este o inventie foarte veche. Denumirea vine din Mesopotania si Egiptul antic. Faptul ca a fost pus intr-o substanta pastoasa nu inseamna ca inainte nu putea fi folosit pentru parfumarea corpului. Voi tinerii aveti impresia ca lumea a inceput cu voi? Chiar si deodorantul s-a inventat in 1941.
"Ei nu aveau deodorante?"
Dacă nu aveau deodorante, aveau apă și săpun.
Azi unii miros și a deodorant și a transpiratie. Așa, o combinație de 2 in 1. Până acum, aveam noroc cu măștile.
Oamenii mai grași transpiră mai rău. Ăia erau mai slabi. Nu transpirau atât de rău. Era discutabil mai rece atunci, deși au fost și veri foarte calde. De asemenea, nu era atâta îmbulzeală, înghesuială. Până într-un timp nici eu nu foloseam deodorante. Foarte puțin obișnuiam să transpir. Dacă aveau probleme, se spălau mai des.
Nu exista nici obsesia de igienă, așa cum este acum.
Frumoasa intrebare unde anume vrei sa stii cum era in 1930? La noi in Romania sau in Japonia?
anaadiaconu întreabă:
anaadiaconu întreabă: