| Daria a întrebat:

Eu sunt in clasa a VII-a, fac engleza si germana(limba a doua de studiu). Nu stiu daca e chiar o problema, dar va cer parerea:la engleza, cand dam lucrari sau exercitii nu iau note prea mari(8 maxim), dar stiu sa comunic daca sunt intr-o tara straina si inteleg mai tot.La germana iau note mari la teste, dar limba nu o stiu mai deloc...

Răspuns Câştigător
| Aburycky a răspuns:

Cam aceeasi problema o am si eu.l germana am mereu note mari dar nu stiu mare lucru si la engleza ma descurc f bine.Eu cred ca nu conteaza nota ci ce stii uh, daca uh consideri ca stii lb engleza asa este.Conteaza sa intelegi sensul global si sa t descurci sa vorbesti. Oricum la engleza gramatica e destul de grea, insa atunic cand comunici conteza sa inteleaga interlocutorul ce ii spui, dar daca vrei sa faci ceva dn lb engleza trebuie sa inveti tot. big grin

4 răspunsuri:
| jolidon a răspuns:

Pai cel mai mult in cazul asta iti foloseste engleza. e ca la latina.invatam declinarile, conjugarile dar suntem totusi complet varza. e o diferenta intre a invata gramatica si a invata limba vorbita in sine. oricum gramatica este cea care face diferenta dintre un intelectual si un vorbitor de rand. gramatica te ajuta s anul faci dezacorduri. crezi ca copilu' de aur nu intelege ce zicem noi in romana? ba da dar el face niste dezacorduri oribile si asta fiindca nu stie un lucru foarte semnificativ care te transforma intr-un adevarat vorbitor al limbii, si anume gramatica deci pune mana pe gramatica la engleza si pe vocabular la germana si totul se va rezolva la fix

| Reek54 a răspuns:

In ziua de azi notele nu se mai dau dupa merit.
Ci dupa cheful profesorului...
:* o seara buna.

| denismaria92 a răspuns:

Pai invata gramatica la engleza, probabil acesta este motivul pentru notele mai mici.

| PuFuLeTe a răspuns:

Poii...inseamnaaa ca tu nu te prea pricepi la gramaticaa ...sau la scris!
pote ai greselii la scris de aceea iti scade si iti da nota mica1!big grin dar daca limba o stii foarte biinee atunci totul e ok nu ai pentru ce sa-ti faci griji! Funda te roogg?:X