În primul rând tot respectul pentru că mergi la școală și continui studiile.
În al doilea rând același respect ți-l ofer pentru că nu te pui la mintea celor necivilizați.
Există două versete în Biblie care spun așa:
"Nu raspunde nebunului dupa nebunia lui, ca sa nu semeni si tu cu el. - (Proverbe.26:4)
Raspunde insa nebunului dupa nebunia lui, ca sa nu se creada intelept." - (Prov.26:5)
Trebuie păstrat întotdeauna un echilibru. Căci și Domnul Hristos câteodată le raspundea nebunilor ca ei să nu se creadă înțelepți, iar câteodată nu le răspundea deloc. Dar nu statea prea multă vreme în mijlocul lor.
Este bine și că păstrezi distanța. Dar să nu-i urăști pe ei, ci caracterul lor. Când ai ocazia, oferă-le ajutorul; dar nu de teamă, ci pentru că așa este caracterul tău. Îi ajuți, dar nu le faci temele în locul lor. Niciodată să nu le faci temele.
Caută să nu le răspunzi cu asprime. Aștepți până te calmezi și apoi le răspunzi dacă ai atunci un răspuns. Dacă răspunzi nebunului după nebunia lui, ai văzut ce se întâmplă.
Dacă apar probleme mai serioase, atunci ești nevoit să le aduci înaintea dirigintelui.
Bine era dacă aceste cursuri s-ar fi putut face și online.
Puțini dintre ei se vor domestici până la terminarea studiilor.
Le poți spune că nimeni nu are de câștigat nimic dacă se vorbește urât -nici cel care vorbește și nici cel care ascultă.
Tu teme-te de Dumnezeu și niciodată de oameni; și vei vedea cât de mult El te va binecuvânta.
Chiar daca ai acelasi nivel educational esti. totusi,o persoana adulta cu o experienta destul de relevanta in materie de socializare cu tinerii "nelinistiti " si "pierduti" --- cel putin asa sustii in, conversatia de mai sus, cu alt user! Oare, ca om trecut prin "ciur si darmon", sa nu stii ca acesti copii, colegii tai, nu pot fi ignorati si lasati de izbeliste?! Pana si un animal salbatic poate fi imblanzit! Imblanzeste -i! ---vei avea mai mult succes decat un profesor sau un parinte.
Poti sa faci la tine acasa studiile si sa te prezinti la examen, e modalitatea online sau cu materialu didactic care il ai singur te chinui
Daca se face scoala prea stricta la "a doua sansa" nu e bine ca vezi Doamne toti care se duc acolo au serviciu, familie si nu au timp si de scoala, vor sa isi ia diploma si atat pentru ca nu e liceu normal ci e doar "a doua sansa". Daca nu se face scoala ca lumea iar nu e bine. Cine sa va mai inteleaga? Deci sa inteleg ca problema ta cea mai mare e ca esti hartuit de fete de 16 ani, nu? E
Eu nu inteleg de ce ai pus o intrebare la care ti-ai dat singur raspuns.
Eu cred ca nu ai inteles deloc care a fost intrebarea. Mai citeste odata textul. Apoi inca odata pana intelegi. Apoi sa comentezi. Pana atunci nu mai comenta cat sa nu adormi. Ok.
Si nu mi-ar strica o predare mai stricta la anumite materii pentru ca spre ex. eu sunt un om cu potential si pot chiar daca si muncesc. Iar la a doua sansa faci pana la clasa a X ea. Cum sa merg eu la un liceu ( chiar si privat ) daca materia e de toata jena? Mai mult, as vrea sa fac si facultate. Oare cum?
Iar daca ai venit aici sa imi tii teoria chibritului, atunci ai gresit locul.
Totusi, cum ai ajuns sa te reapuci de scoala abia la varsta asta?
Mmm,foarte buna intrebarea. Oare de ce? Pentru ca m-am saturat sa fac muncile de jos. M-am saturat sa fac munca de sclav si sa fiu platit cu salariul minim. M-am saturat sa traiesc asa, vreau o schimbare in viata. Vreau un viitor mai bun pentru mine si viitoarei mele familii. Nu sunt casatorit, dar am avut si eu relatii. Relatii esuate. Dar fara scoala nu faci nimic in lumea asta. Cand esti tanar si rebel razi si zici ca scoala e pentru prosti. Dar atunci cand cresti si te maturizezi sa constientizezi ca nu e nici chiar asa. Sa constientizezi ca nici macar nu existi fara scoala. In stanga CV, in dreapta CV..Esti mereu umilit si prost platit. Intr-o zi daca daca voi ajunge si eu bogat chiar vreau sa infintez o fundatie prin care sa ajut mai mult tinerii. Mai mult decat ofera a doua sansa. In tara asta sunt multi tineri inteligenti si din cauza anturajului ( sau al statului indiferent ) pasesc pe cai gresite. Ajung sa se drogheze, ajung in puscarii, altii ajung morti. Vreau sa invat pe altii sa nu faca aceleasi greseli cum am facut eu. Bine ca in Romania ne intereseaza legi ale justitiei decat sa ne ocupam de tineri si de viitorul lor pentru ca pana la urma tinerii de acum sunt viitorul in tara asta.
Aaa cum am ajuns, nu de ce...scuze. Am citit gresit intrebarea. Probleme familiale. Divort parinti,bunici care s-au bagat ca strampul,eu eram plimbat cand la mama,cand la tata,cand la bunicii din partea lui tata,cand la bunicii din partea lui mama,ba la unchi,ba la matusi; bunici care au vrut sa ma bage in casa de copii doar asa,ca nu ma suportau. Am fost plimbat in stanga -dreapta, folosit, batjocorit, umilit, intors 190° comportament, dar in afara de mama nu m-a vrut nimeni. Am fugit multi ani de acasa, am stat pe strazi si gari. Nu am cersit, nu am furat, nu m-am drogat. In toata aceasta perioada numai mama mi-a fost alaturi. Celelalte rude doar radeau si se bucureau ca ajunsesem asa. Dar uite-ma azi un om cu capul pe umeri si chiar daca imi fac sc la 28 ani,nu mi-e rusine. Sunt un om care gandeste realist si chiar daca am stat mult pe strazi,asta nu inseamna ca am si comportament de bulevard. Si nu ma compar cu lichelele din clasa. Cat am fost copil,am fost acolo pe strada si am vazut realitatea dura. Tineri destepti, dar totusi drogati ca asa se simteau ei mai cool. Am stat printre ei, dar multumesc D-zeului ca nu m-am drogat niciodata. Nu imi vine sa cred ce am fost si ce am ajuns. Dupa cum am spus, cand voi avea si eu bani ( daca va fi, cine stie ) vreau sa ajut si eu pe altii.
Imi pare rau ca ai trecut prin asta, felicitari pentru initiativa si succes pe viitor. Sunt putini ca tine, care rezista tentatiilor, isi dau seama in ce loc sunt si incearca sa evolueze.
Nu am citit tot, fiindca imi este prea lene.
Nu te obliga nimeni sa stai cu persoanele pe care nu le suporti. Tu ai principiile tale care sunt paralele cu ale lor, si datorita varstei ai un alt mod de gandire. Este normal sa te izolezi de astfel de persoane.
Frumos textu'. Nu am ce zice.
Nu cred ca esti un " student plictisit ". Mai mult ca sigur ca esti un troll ramas fara ocupatie.
Sau mai grav: un"prof" obligat sa lucreze cu genul asta de "ciumpalaci".
Elev în cadrul programului " a doua șansa " nu ai cum sa fii. Eu chiar am predat unor astfel de specimene, iar tu nu esti genul.
Să fii iubit.
Of,Maică Sfântă! Ce ar trebui să scriu ca să fiu si crezut? Chiar si eu ma intreb cum de am ajuns sa invat printre ei, dar ce pot face? Greselile vietii se platesc scump. Merg la scoala, strang din dinti, trece ora si plec acasa. Si crede-ma, chiar sunt un elev in acest program.
Da, normal, nici sa vrei n-ai ce discuta cu asemenea suboameni. Castile in urechi si byebye.
Curiosul999 întreabă: