| kAlAMataolIVeFRUTtifresH a întrebat:

Evaluarea Nationala e in 5 zile. Stiu de cel putin 9.30 la ambele dar problema e urmatoarea:
Primele 3 optiuni ale mele sunt Stiinte and Naturii apoi MateInfo int eng si MaInf normal.
Voiam pana acum fff mult la stiinte ale naturii doar ca am inceput sa ma gandesc daca ar trebuie mate info.
In general ma descurc mai bine la bio, chimie, fizica si nu vreau sa dau bac la M1 doar ca ma descurc destul de ok la mate si majoritatea job-urilor viitorului sunt cele IT
Nu stiu ce sa fac, ajutati-ma putin!

12 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.In loc de mate info simplu, poate mai bine ai alege mate info engleza.E obligatoriu sa cunosti engleza in ziua de azi, mai ales pentru IT.Si daca doresti sa pleci in afara, va fi un bonus mare sa vorbesti aproape ca un localnic, crede-ma.

| Floreenofficial a răspuns (pentru dullcat):

Alege mate-info cu intensiv engleza sau științe ale naturii, oricum profil real.Si engleza e importanta, doar că e greu la mate-info.Bafta!

| alindumitru083 a răspuns (pentru dullcat):

Engleza se face si la științe ale naturii.
Ca sa te duci la mate info engleza, doar pentru engleza mai bine nu mai te duci.
Poti face meditatii separat pentru engleză.
La mate-info este foarte grea matematica si informatica. Si nu merita sa te strofoci. De ce sa nu îți ușurezi bacul?

| dullcat a răspuns (pentru alindumitru083):

Cei pe care ii cunosc eu de la mate info engleza, au dat toti examenul Cambridge si s-au dus apoi in alte tari.Iar bacul la engleza le-a fost echivalat, deci eu am considerat ca e mai usor asa.Pentru ce sa dai banii pe meditatii, cand o poti invata gratis, inclusa in materia de la scoala.Eu am fost la filologie engleza si stiu ce spun cand vine vorba de invatat acasa, versus invatat la scoala.

| dullcat a răspuns (pentru Floreenofficial):

laughing Mi-ai raspuns mie, nu lui OP.

| Floreenofficial a răspuns (pentru dullcat):

Dar vede oricum, ce înseamnă op?

| dullcat a răspuns (pentru Floreenofficial):

Inseamna original poster.

| alindumitru083 a răspuns (pentru dullcat):

La mate-info, nu este problema engleza.
Problema este matematica si informatica, care sunt grele. Si mi se pare ca te duci degeaba.
Si la filo engleza, este greu, la romana, istorie.
Daca totusi îi place engleza poate sa se duca la liceu american sau liceu binglinv engleza.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Alege optiunile la care esti cea mai bună.

| just4ubr2015 a răspuns:

Daca stii mate cat de cat da la mate info daca faci liceul la stinte obligatoriu vei face mate info la facultate dar pana termini liceul vei uita mate si iti va fi mai greu.

| alindumitru083 a răspuns:

Alege științe ale naturii.
Matematica pe care ai făcut-o până în a 8 a este ușoară. Mare atenție, e foarte greu la mate-info. Extrem de greu.
Științe ale naturii este cea mai bună alegere din toate profilele.
Nu e nici simplu la mate ca la economic, dar nici asa de greu ca la mate-info.

Dai bac la romana, mate și o proba la alegere (fizică, chimie, informatică sau bio).

Biologia este foarte simplă, de obicei alegi din ce ani vrei să dai bacul din biologie.

Clasele: 9-10 adica biologie vegetală

Clasele:11-12 anatomie, fiziologie, ecologie

Tu vei face TIC și informatică și la științe ale naturii.
Și vei putea da bac la informatică la științe ale naturii, dar poți oricând să te răzgândești să dai la bio.

La mate-info, bacul e mai greu la matematica și informatică, și materia bineînțeles. Aici vei face si chimie, biologie si fizică.

Eu îți propun să optezi pentru științe ale naturii, este cel mai bun profit. Și poti face multe mai departe.

Nu contează neaparat liceul si profilul dupa ce dai bacul, dar profilul stiinte ale naturii mi se pare un profil perfect.

Dupa bac poti sa te duci la medicină, facultatea de mate-info, facultatea de biologie sau chimie; daca o sa iti placa chimia sau fizica te poti duce la politehnică pe orice ramură, facultatea de construcții sau geodezie, bineînțeles poate ASE, poti să faci și dreptul(aici ai nevoie de economie, gramatică și gândire critică).

Ai multe posibilități.

Cel mai bun profil: științe ale naturii!

| kameliae a răspuns:

Depinde ce iti doresti sa faci in viitor.
Eu am urmat un profil uman(stiinte sociale) si m-am descurcat foarte bine la materiile pe care le am avut.
Daca ar fi sa dau timpul inapoi, m as duce pe un profil profesional(care sa ma invete o meserie, sa am o diploma cu care sa ma pot angaja undeva.) sau as alege acelasi profil.
Daca mergi la profil uman si vrei sa urmezi mai apoi o facultate in domeniul IT, sa stii ca UNELE au admiterea care te limiteaza si trebuie sa vii de pe un profil real...
De altfel, iti recomand sa te informezi ce se preda/ce materii se fac la fiecare profil in parte.(:

Nu vrei sa dai bacul din M1, atunci alege stiinte ale naturii(M2). E un profil foarte bun!
Apropo,,, majoritatea job urilor viitorului sunt cele in IT,, da probabil.dar degeaba daca tie nu iti place. Nana a facut Facultatea de Farmacie 6 ani si acum este contabila pentru ca nu i-a placut domeniul..., sau mai stiu pe cineva care a facut Facultatea de Geografie+master si acum este clovn pentru copii intr-un oras de provincie(afacere de familie) Doar o viata avem, fa ce iti place!
Sper ca te am putut ajuta! Succes la evaluare!