Nu, nu este nicio diferenta. poporul de la nordul Dunarii a fost numit in izvoarele grecesti "get" iar in izvoarele latine "dac". de aici a venit numele de geto-daci sau daco-geti
Da, geto-daci, începe cu g, iar daco-geți, începe cu d.
Este vorba de aceiași populație.
Cred că geți este denumirea greacă că Herodot
( http://ro.wikipedia.org/wiki/Herodot
Herodot descrie şi obiceiurile şi religia Geţilor.)
le spunea geți, și că daci era denumirea romană, (după ce i-a bătut pe daci împeratorul Nerva Traian
http://ro.wikipedia.org/wiki/Traian#Traian_-_Dacicus_Maximus
( Dar Traian a rămas în istorie şi pentru luptele sale. În 101, a lansat o expediţie în regatul Dacia, aflat la nord de Dunăre şi l-a forţat un an mai târziu pe regele Decebal să capituleze, după ce Traian a asediat cu succes capitala Sarmizegetusa. Traian s-a întors la Roma încununat cu succes şi a primit titlul de Dacicus Maximus.))
dar nu sunt sigur de asta, că este posibil și ca cei din Muntenia să își fi zis singuri geți iar cei din Transilvania daci, că nu știu sigur, că nu am trăit pe atunci.
Vezi
http://ro.wikipedia.org/wiki/Ge%C8%9Bi
Geţii (în latină Getae) au fost un popor tracic, care în jurul anului 339 î.e.n. locuia pe ambele maluri ale cursului inferior al Dunării. Istoricul antic Strabo a arătat[1] că dacii şi geţii „vorbesc aceeaşi limbă". Iar Trogus Pompeius afirma că geţii şi dacii erau identici[2]. Singura deosebire între cele două grupuri consta în împrejurarea că geţii locuiau la câmpie în timp ce dacii trăiau în zonele mai înalte, montane.
Herodot i-a introdus în istorie prin următoarea menţiune: „geţii sunt cei mai bărbaţi şi mai drepţi dintre traci"
După cum ne spune Strabon, "dacii au aceeaşi limbă ca şi geţii", ei nefiind două neamuri înrudite, ci unul singur, numit de greci geţi şi de romani daci.
Aceştia sunt bine cunoscuţi de eleni, deoarece se mută de o parte şi de alta a Istrului, şi datorită faptului că s-au amestecet cu tracii şi misii.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Daci
http://ro.wikipedia.org/wiki/Limba_dac%C4%83
http://web.archive.org/......rticol.php
De fapt nu este așa, cu ocazia construirii castelului Peleș de la Sinaia, au fost aduse regelui Carol 1, niște plăci din aur. Scârba și gunoiul neamț Carol 1, a furat aurul, dar a dat ordin să fie copiate în plumb tăblițele respective și copiile în plumb, făcute prost, au ajuns la muzeu.
Placutele de aur care au
devenit placute de plumb
Unul din firele misterului placutelor de plumb aflate la Institutul de Arheologie din Bucuresti duce la Manastirea „Sinaia". Legenda spune ca la saparea viitoarelor temelii ale Castelului Peles au fost gasite ingropate in pamant sute de placute din aur, care inainte de a fi topite (din motive necunoscute) au fost reproduse in plumb si daruite, de batranul rege Carol I, Manastirii „Sinaia".