Hmm... uragan nu prea cred ca ar fi posibil, fiindca factorii ce-l declanseaza sunt mai degraba oceanici, iar noi nu avem vreun ocean prin apropiere.mai degraba prin America, unde sunt tot mai des intalnite.
Pai sa ne in meteorologie un uragan este o ''furtuna" in forma de vartej, care se formeaza intr-o zona depresionara tropicala de la suprafata oceanelor. Este formata dintr-o masa mare de nori si furtunosi care, datorită unui sistem de vanturi circulare puternice se rotesc în jurul unui centru. Energia ciclonului provine din degajarea de caldura provenita din condensarea la altitudine a vaporilor de apa formati la suprafata oceanului. Deci in momentul de fata la noi nu sunt sanse sa apara asa ceva pentru ca suntem foarte departe de acest zone si pana la noi uraganul (daca s-ar indrepta spre uscat in directia nostra - putin probabil) si-ar pierde din intensitatea deasupra uscatului European el nemai fiind intretinut de vaporii de apa.
Si inca cum.
Am avut deja parte de uragane o gramada, acu vreo doi ani a fost o tornada si probabil pe viitor ne "paste" si un cutremur+ un tsunami asa, ca bonus.
Uragan nu sunt sanse, dar noi avem ceva mult mai periculos:VANTU (SORIN OVIDIU)si multi alti ca el.
Se poate intampla orice si oriunde...de aceea e bine sa ne traim clipa ...ca nu se stie ce ne paste!
Nimeni nu stie asta deocamdata. A mai fost o intrebare pe TPU referitoare la cutremure, cu ceva timp in urma.
E adevarat ca incalzirea globala duce la schimbarea climei, insa daca ne putem trezi sau nu cu un uragan...
La cum se schimba clima in lume, da, tot ce e posibil! o sa fie si tornade! ...nu e prea incurajator raspunsul dar asta e realitatea...cruda
Cu incalzirea globala si atatea schimbari climatice in romania, ne putem astepta si la asa ceva. daca ma gandesc mai bine, a fost o tornada (mai bine zis tornadutza) mai demult la noi, dar nu mai stiu sigur unde, pe la mare. de aici pana la uragan nu mai e mult
anonim_4396 întreabă:
Pricope_Marius_1997 întreabă: