Din pacate, educatie nutritionala nu am auzit sa se faca si, oricum, nu cred ca ar ajuta foarte mult sa se faca in scoli. Ar trebui cursuri pentru parinti, deoarece copilul in mediul familial traieste, cu obiceiurile alimentare ale parintilor. Am citit chiar ieri intr-o revista de sanatate, ca riscul de a fi obez creste de 3 ori in familiile care au un parinte de acelasi gen cu copilul, obez. In familiile cu mame normoponderale, 4% din fete risca sa devina supraponderale. In familiile cu mame supraponderale, 40% din fete devin supraponderale. Si asta nu pe cale genetica, ci datorita imitarii comportamentelor alimentare ale mamei.
Pai si la noi cica exista un program intitulat "Educatie pentru sanatate", dar se pare ca ori nu se prea face, ori, copiii si parintii sunt inconstienti, si de aceea vedem atat de multi obezi pe strazi!
Un prieten s-a intors dupa 10 ani din tara obezilor, SUA eu am intrebat de ce sunt atat de grasi americanii, a explicat ca sunt intentionat ingrasati, cu un continut interminabil de aditivi alimentari E-urile, pentru a dubla, tripla, inzeci profitul marilor companii producatoare de alimente. Daca tu ai bea un pahar de apa sarata nu la mult timp dupa asta vei avea din nou senzatia de sete chiar una mai mare, asta au facut si cu alimentele fiind saturate de aditivi vei dori sa consumi mai mult de aceea auzim stand la coada la Mc,, un meniu dublu va rog, o portie dubla de cartofi, cola...Si asa venitul lor creste proportional cu kilogramele acumulate in plus, nu e normal un copil de numai 12 ani sa cantareasca 75 de kg