| Mihai651 a întrebat:

Exista vreun om de stiinta care credea ca divinitatea e un mos cu barba care controleaza planetele si tot? sau poate mai cred asa cativa dar cred intr-o divinitate care nu se ocupa cu astfel de lucruri, si universul natura,de astea, sincer mie mi se pare ciudat ca omde stiinta sa crezi intr-un mos cu barba care are super puteri!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Du-te la un psiholog si discuta cu el chestiile astea! E vreo 100lei. Ii zici ce vrei, e fainwinking

| Mihai651 explică (pentru anonim_4396):

Tu ce crezi, te rog raspunde-mi la intrebare, asa e frumos.dau si funda promit

5 răspunsuri:
| AFR81 a răspuns:

Sunt si au fost foarte multi oameni de stiinta care cred sau au crezut in Dumnezeu. Nu stau sa ti-i enumar si nu intru in detalii pentru ca ai pus intrebarea in batjocura, nu pentru a afla ceva cu adevarat.

| BlackRose03 a răspuns:

Nu sunt doar cativa, majoritatea persoanelor cred intr-o divinitate. laughing
Eu nu cred intr-un mos cu barba sau in Dumnezeul crestin, eu cred intr-un Creator.De ce? Universul si tot ce cuprinde mi se pare prea complex,"contruit" prea detaliat pentru a fi rezultatul unei uniuni a doi atomi.
Si sunt si dovezi a existenței unui Creator, multe fiind evenimente fara vreo explicație logică care sunt întotdeauna negate de atei si de oamenii de stiinta.
Sa nu sară ateii pe mine, e doar opinia mea.
Uita-te in jur si intreaba-ti propria persoana daca exista sau nu undeva ceva ce-a creat...tot.
Si daca exista ceva ce-a creat Universul nu inseamna ca a creat in mod direct si vietatile, ca controlează planetele si tot sau ca dovedeste existenta raiului/iadului.
Daca esti ateu tu cel care citesti nu te obosi sa-mi schimbi parerea ca nu vei reusi si nu ma consider a-ti fi inferioară în vreun fel ca tu nu vezi ce te înconjoară. happy

| fearlessss a răspuns:

Fondatorul mecanicii cuantice, Max Planck: "Nu este o coincidenţă că cei mai mari gânditori din toate timpurile au fost suflete profund religioase.". "Religia şi ştiinţa naturii nu se exclud, cum cred sau se tem unii în ziua de astăzi, ci se întregesc şi se armonizează împreună." Einstein:„Orice persoană care este serios implicată în activităţi ştiinţifice, devine convinsă că un spirit se manifestă în legile universului – un spirit mult superior celul uman, unul în faţa căruia noi, cu puterile noastre modeste, ar trebuie să fim umili. În acest fel, calea ştiinţei ne conduce la un sentiment religios de un soi special, care este într-adevăr destul de diferit de religiozitatea cuiva mai naiv." Schrodinger: "„Sunt foarte uimit că imaginea ştiinţifică a lumii reale din jurul meu este foarte deficitară. Oferă o mulţime de informaţii faptice, pune toate experienţele noastre într-o ordine magnific de coerentă, dar este groaznic de tăcută cu privire la tot ce este foarte aproape de inima noastră, care contează cu adevărat pentru noi. Ea nu ne poate spune nimic despre roşu şi albastru, amar şi dulce, durerea fizică şi plăcere fizică; nu ştie nimic despre frumos şi urât, bun sau rău, Dumnezeu şi eternitate." Nevil Mott: "Ştiinţa poate avea un efect de purificare a religiei, eliberând-o de convingerile epocii pre-ştiinţifice şi ne ajută să ajungem la o concepţie mai corectă despre Dumnezeu. În acelaşi timp, sunt departe de a crede că ştiinţa ne va da vreodată răspunsuri la toate întrebările noastre." William H Brag: "De la religie vine scopul unui om; de la ştiinţă, puterea de a-l realiza. Uneori oamenii se întreabă dacă religia şi ştiinţa nu sunt opuse una alteia. Sunt opuse: în sensul în care degetul mare şi celelalte degete de la mâna mea sunt opuse unul faţă de celelalte. Este o opoziţie prin care orice poate fi prins."

| Adyy5 a răspuns:

Poate sunt si astfel de oameni, de ce te-ar interesa?