| navarre a întrebat:

Exodul 12:43-49 –( Dumnezeu are ce are cu puţulicile celor care sărbătoresc Paştele)
Domnul a zis lui Moise şi lui Aaron: "Iată porunca privitoare la Paşte: nici un străin să nu mănânce din ele.
Să tai împrejur pe orice rob cumpărat cu bani, şi apoi să mănânce din ele.
Veneticul şi simbriaşul să nu mănânce. Să nu le mănânce decât într-o singură casă; să nu luaţi deloc carne afară din casă, şi să nu zdrobiţi nici un os. Toată adunarea lui Israel să facă Paştele.
Dacă un străin, care va locui la tine, va vrea să facă Paştele Domnului, orice parte bărbătească din casa lui va trebui tăiată împrejur; apoi se va apropia să le facă, şi va fi ca şi băştinaşul; dar nici un netăiat împrejur să nu mănânce din ele.
Voi chiar credeti cu tarie ca adevaratul Dumnezeu indeamna la taierea imprejur apoi,, comanda" sa se manance preputul? ce scop spiritual credeti ca Dumnezeu avea cu asemenea ritualuri?

Răspuns Câştigător
| ramona30 a răspuns:

Probabil la vremea ei cartea aia era luata in serios dar acum Biblia mi se pare cea mai amuzanta carte. Nu as vrea sa comentez prea mult despre grija si iubirea lui D-zeu pentru preputul barbatilor, as da totusi cateva citate bolnave din biblie despre pre-iubitul nostru conducator si creator de carti "sfinte".
( cartea: Deuteronom / capitolul: 22 / versete: 28-29 ):
Dacă un om întâlneşte o fată fecioară nelogodită, o apucă cu sila şi se culcă cu ea, şi se întâmplă să fie prinşi, omul care s-a culcat cu ea să dea tatălui fetei cincizeci de sicli de argint; şi, pentru că a necinstit-o, s-o ia de nevastă, şi nu va putea s-o gonească, toată viaţa lui." Cu alte cuvinte violati-ne fratilor fara frica doar sa aveti grija sa nu fiti prinsi.

5 răspunsuri:
| ramona30 a răspuns:

( cartea: Deuteronom / capitolul: 22 / versete: 13-22 ):
Dacă un om, care şi-a luat o nevastă şi s-a împreunat cu ea, o urăşte apoi, o învinuieşte de lucruri nelegiuite şi-i scoate nume rău, zicând: "Am luat pe femeia aceasta, m-am apropiat de ea, şi n-am găsit-o fecioară ", atunci tatăl şi mama fetei să ia semnele fecioriei ei şi să le aducă înaintea bătrânilor cetăţii, la poartă.
(...) dacă faptul este adevărat, dacă fata nu s-a găsit fecioară, să scoată pe fată la uşa casei tatălui ei; să fie ucisă cu pietre de oamenii din cetate, şi să moară, pentru că a săvârşit o mişelie în Israel, curvind în casa tatălui ei. Deci daca mai e vreuna care nu e virgina s-a dat dracu'. d-zeu o va pedepsi crunt
( cartea: Leviticul / capitolul: 20 / versete: 15-16 )big grinacă un om se culcă cu o vită, să fie pedepsit cu moartea; şi vita s-o omorâţi.
Dacă o femeie se apropie de o vită, ca să curvească cu ea, să ucizi şi pe femeie şi pe vită; să fie omorâte: sângele lor să cadă asupra lor."

Răspuns utilizator avertizat
| palut a răspuns:

Era un ritual de curatire si de intrare in ritul iudaic.si oricum el se refera aici la pagani si in noaptea de Pasti se manca obligatoriu un miel.

| palut a răspuns:

Sa manance din ele se referea la mieulu de pasti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intrebarea nu denota decit inconstienta totala.Nu pot raspunde decit ca "totul se rezuma la selectia mintii tale "fu...-as,